Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: vintageliefhebber Tanya van Nieuwstadt

Wie dol is op vintage items voelt zich als een kind in een snoepwinkel in het smaakvolle appartement van Tanya van Nieuwstadt. Dat ze een verzamelaar is, is volgens haar dan ook zacht uitgedrukt. “Nee, er kan écht niks meer bij.”

Stijlvol verzamelen
Accessoires combineren kan ze als de beste. Elk hoekje in het appartement van Tanya van Nieuwstadt oogt sfeervol, prikkelend en maakt de vintagelover érg hebberig. Natuurlijk, over alles is nagedacht, maar toch vertrouwt de advocaat vooral op haar gevoel voor styling. “Een interieur moet er niet perfect en te doordacht uitzien, anders lijkt het op een museum.”

Mix and match
Hoe ze dan toch alles mooi bij elkaar weet te matchen? “Ik koop alleen wat ik écht mooi vind. Op de een of andere manier past alles altijd bij elkaar.” Durf ook combinaties te maken die wellicht niet voor de hand liggen. Schuif, mix and match en creëer zo leuke hoekjes. Een open kast is de perfecte speelplaats.

Loopt jouw verzamelwoede uit de hand en kun je bijna een kringloopwinkel openen? Kill your darlings. Kijk met een kritische blik naar je items: waar word je nou oprecht blij van? Wees ook streng voor jezelf: als je iets nieuws koopt, doe dan ook weer een item weg.

Een zithoekje bij het raam 
Met Carré en de Amsterdamse gracht als buren mag Tanya in haar handjes knijpen. “Ik denk dat ik hier nooit meer wegga. Het uitzicht is prachtig en ik zit dan ook het liefst bij het raam.”

Zie jij jezelf ook wel met een kop koffie of thee dromend turen door het raam? Een brede vensterbank tover je in no-time om tot een fijn zithoekje door er een aantal zitkussens neer te leggen, zoals Tanya heeft gedaan. Voeg een aantal weelderige planten en persoonlijke accessoires toe om het compleet te maken.

Bordjes aan de muur 
Weet je niet wat je hoe je die lege muur boven je dressoir moet opleuken? Maak dan van verschillende bordjes, lijstjes en schilderijen een gallery wall. Vergeet symmetrie, het mag lekker nonchalant. Combineer wat jij wil!

 Ook met twee simpele lijsten kun je ook gemakkelijk een speelse look creëren door ze (zoals links op de foto) op twee verschillende hoogtes neer te hangen.

 Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2657

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven