Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: het knalroze huis van interieurblogger Patrick Kooiman

Na zijn scheiding verfde hij zijn volledige woonkamer knalroze en hoe fouter het hondenbeeldje, hoe beter. Interieurblogger Patrick Kooiman maakt - op z'n zachts gezegd - gedurfde keuzes. "Ik zoek graag het randje van goede smaak op."

Wanneer je het appartement van Patrick binnenstapt, moet je even bijkomen van de geweldige kleurexplosie. Van een fluoriserende gang - met jaloersmakende marmeren vloer - tot een knetterroze woonkamer. Ja, de interieurblogger  en fotograaf maakt graag een statement.

Creëer een ruimtelijk gevoel met kleur 
Zelfs als kleur niet helemaal jouw ding is, kun je veel inspiratie halen uit het Rotterdamse appartementje van Patrick. Zo kun je een ruimte groter laten lijken door zowel de muren als de plafond dezelfde kleur te geven, tipt Patrick. Dit trucje kun je bovendien ook toepassen op meubels. Een grote blauwe kast zal immers minder opvallen tegen een eveneens blauwe muur. 

Patrick is dol op zijn porseleinen viervoeters - hoewel... "Deze mist een pootje. Maar ik draai 'm gewoon een beetje, waardoor het niet zo opvalt." 

Speuren op Marktplaats
Het appartement van Patrick staat boordevol eigenzinnige items. Waar hij al die bijzondere spullen vindt? "Ik kijk veel op Marktplaats", verklapt hij. Zo stuitte hij ook op de lamp in de gang, die hij meteen ging halen. "Mensen in de trein lachten me uit." Maar dat deert hem niet. Patrick ziet juist de schoonheid in van items die balanceren op het randje van goede smaak. Hij houdt van spanning in een interieur en gedurfde keuzes. "Een Scandinavische stijl? Daar val ik van in slaap!"

Combineer goedkope en dure items
Patrick speelt niet alleen met kleurcontrasten, maar combineert ook graag goedkope en dure items met elkaar. "De lampionnen boven mijn tafel kocht ik in Hong Kong. Twee daarvan waren een flinke investering, maar de linker kostte slechts vijf euro." 

Leen eens een kunstwerk
Weet je niet zeker of een bepaald kunstwerk iets voor je is of wil je geld besparen? Kijk dan eens naar de kunstuitleen, vertelt Patrick. "Het is een stuk goedkoper en je kunt zo ook gemakkelijk vaker wisselen."

Tekst & fotografie: Lotte Wullems

ID: 2665

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven