Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een stijlvol huis boordevol budgettips

Leven in luxe, kleur en elegantie. Dat is iets waar we allemaal van dromen. En dit is precies hoe Instagrammer Roel leeft. Hij geeft een aantal van zijn geheimen bloot en we kunnen je alvast verklappen, duur hoeft het echt niet te zijn.

Al sinds hij klein was, was hij al omgeven door een liefde voor styling. Zijn moeder was vroeger gek op styling en veranderde elk seizoen het interieur. Zelf had hij daar ook wel een handje van, maar tegenwoordig probeert hij het anders te doen. “Nu probeer ik meer te investeren in goede, kwalitatieve items”, zegt Roel. Deze blijven immers langer mooi en voelen wat luxer aan.

Een luxe en elegant huis hoeft echt niet zo duur te zijn als je denkt. Door een goede DIY en slimme aankopen krijg je een luxe gevoel, voor een fractie van het geld. Zo zit ook Roels huis vol met deze meubels en accessoires. Met wat tips van Roel kan ook jij jouw huis eruit laten zien als een luxe appartement in Parijs, maar dan wel budgetproof natuurlijk.

luxe eetkamer met bloemen

Kleur is key

Roels eerste en beste tip is kleur, omdat je hiermee zoveel sfeer aan je interieur kunt toevoegen. Dit hoeft niet gelijk een knalgele bank te zijn (wat ook heel leuk kan zijn), maar kan bijvoorbeeld ook door middel van een mooie bos bloemen. Een bijzonder veldboeket tilt je interieur dan ook echt naar een hoger level, volgens de Instagrammer. kleuren van de bloemen geven je kamer net dat beetje extra. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de bloemen altijd schoon water hebben. “Als je ze af en toe schoon water geeft, kun je er langer van genieten”, zegt Roel met een knipoog. Nog een leuke tip is om de mooiste bloemen uit te drogen en deze te gebruiken als decoratie, of als versiering op een cadeautje.

planten in huis
luxe slaapkamer met bloemen

Waar een wil is, is een weg

Als Roel een idee heeft, dan moet en zal hij dat voor elkaar krijgen. Hij zoekt elke winkel af, en mocht hij het echt nergens vinden? Dan maakt hij het gewoon zelf. “Zo is het plaid op het bed eigenlijk gewoon een stuk stof uit de stoffenwinkel hier in de wijk”, zegt Roel. Maar zeg nou eerlijk, het ziet er toch hartstikke chic uit in combinatie met een mooi dekbed? En van de stukken die over waren, daar heeft hij een bijpassende kussenhoes van gemaakt.

DIY luxe IKEA kast

Luxe maak je zelf

Dat is ook een leuke tip van de Instagrammer, geef simpele items zelf een upgrade. Zo kun je een goedkoop item eruit laten zien als een echt designeritem, en dat voor weinig geld. “Deze kast heb ik gekocht bij de IKEA, maar door hem goud te spuiten en wat marmerfolie ziet die er gelijk een stuk luxer uit.”

luxe bank

Net echt

Stoffen zoals fluweel zien er erg luxe uit en horen echt thuis in een Parijs’ interieur. Deze stoffen zijn vaak erg duur, maar er is altijd wel een goedkoper alternatief te vinden. Roel lacht, "Ik liet een foto van mijn woonkamer zien aan een designer in Parijs. Hij wees meteen naar mijn bank en dacht dat het een designstuk was." Maar ook dit was maar schijn, de bank komt gewoon van de Leen Bakker.

Nog meer luxe inspiratie nodig? De pagina van de Instagrammer staat vol met meer mooie plaatjes en inspiratie. 

Fotocredits
Alle foto's: Lotte Wullems

Tekst:
Käthe van der Werf

ID: 3525

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven