Huis
Tuin
Video

Funda heeft hét ideale huis ontworpen en gaat het binnenkort daadwerkelijk bouwen

Of je nu op zoek bent naar een huis of niet, we vinden het allemaal heerlijk om op Funda rond te kijken naar droomhuizen. Van grote villa’s, tot kastelen en prachtige grachtenpandjes. Maar uiteindelijk wordt het vaak toch een betaalbaar rijtjeshuis. Funda brengt deze twee uitersten dichter bij elkaar met de bouw van hét (betaalbare) droomhuis.

Funda ontwierp het ‘rijtjeskasteel’ twee jaar geleden al, maar nu gaan de initiatiefnemers op zoek naar een plek om te bouwen, zo valt te lezen op AD Wonen. In samenwerking met twee architecten en bouwbedrijven gaat Funda ervoor zorgen dat in 2021 hét ideale Nederlandse huis te koop staat. Daarnaast zal de rest van de straat ontworpen worden aan de hand van alle zoek-data van de huizensite. Gemeenten die een geschikte locatie voor dit project hebben kunnen zich melden.

funda huis

Droomhuis experiment

Funda analyseerde het zoekgedrag van de website bezoekers. Hierbij bekeken ze de wensen én de uiteindelijke aankoop van de bezoekers. Volgens directeur Quintin Schevernels is het ontwerp van dit droomhuis al jaren onderwerp van gesprek in de bouw. “Daarom zetten we graag de volgende stap. Met de bouw van het Funda-huis in een lokaal nieuwbouwproject willen we als experiment samen met bouwpartijen tot een methode van vraaggestuurd ontwikkelen komen.”

Kenmerkend aan dit huis zijn onder andere de enorm hoge plafonds, een groot dakraam in de slaapkamer om naar de sterren te kunnen kijken, een open overloop zodat alle etages met elkaar in verbinding blijven en een te gekke zolder die zich perfect leent voor een speelzolder. Daarnaast heeft het huis enorm dikke muren waardoor het huis extra duurzaam is.

funda huis voorgevel

En die vreemde gaten in de voorgevel? Daar is slim over nagedacht. Op het eerste oog lijkt de gevel namelijk gesloten, waardoor je meer privacy hebt, maar het opengewerkte metselwerk zorgt binnen juist voor gefilterd licht, waarbij je wel gewoon zicht hebt op de straat.

funda

Van buiten een rijtjeshuis, van binnen een kasteel

Volgens de architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs heeft het huis aan de binnenkant de ruimte van een kasteel en buiten de vorm van een rijtjeshuis. Atteveld vertelt: “Zeker in deze tijd van hoogconjunctuur maken we in de praktijk mee dat woningen toch wel worden verkocht. Daarnaast is het bouwsysteem van de aannemer vaak bepalend. Nu konden we zelf aan de slag aan de hand van de data. We hebben de eigenschappen van een kasteel als basis gebruikt. Een dikke schil -de muur- en als je binnenkomt één grote ruimte waar de kleine kamers zich omheen verzamelen.”

funda huis

Deijs licht toe: “We bouwen al tientallen jaren dezelfde soorten woningen, terwijl huishoudens en leefstijlen veranderen. Het is belangrijk dat we samen ons best doen om van een aanbod- naar een vraaggestuurde markt toe te werken.”

funda huis

Wat kost het?

Helaas is de kostprijs van het droomhuis nog onbekend, voornamelijk omdat dit afhangt van de locatie van het huis. Maar volgens Funda is het huis sowieso ‘betaalbaar’ en ‘marktconform’. En ondanks de luxe uitwerking zal het huis niet duurder zijn dan een normaal, nieuw rijtjeshuis.

funda huis
funda huis
ID: 8620

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven