Huis
Tuin
Video

Funda vondst: op deze luxe woonboot in Amsterdam slaap je écht als een kapitein op zee!

Onze ultieme guilty pleasure? Funda afstruinen, stiekem binnenkijken in droomhuizen, bouwvallen én excentrieke interieurs. En… dan vind je weleens wat! Dit keer een prachtige woonboot in Amsterdam.

Stijl van woonboot

De prachtige woonboot is maar liefst 35 meter lang en 6 meter breed. De inspiratie voor de boot kwam van de boeg van een Fins inspectievaartuig voor de visserij en het achterste gedeelte van een Nederlandse maritieme sleepboot. Voor de elegantie van de boot werd inspiratie gehaald uit een jaren ’50 Zwitserse salonboot. Goed over nagedacht dus, en dat zie je zeker terug!

Voor het interieur zijn bijzondere materialen gebruikt. Zo is de houten vloer gemaakt van onbehandelde, 80 jaar oude treinwagononderdelen. Het kookeiland was vroeger een oude werkbank.

Ruimtelijke, stijlvolle boot

De boot heeft een ruimtelijke gevoel door veel natuurlijk licht, gecreëerd met mooie, grote ramen. Dit is gecombineerd met stoere details en strakke vormen. Naast het gevoel van ruimte is er ook gewoon zeeën van ruimte op de woonboot. Zo zijn er drie slaapkamers, is er een gastverblijf én is er een ruim dakterras van ongeveer 66 vierkante meter.

De ligging

De boot ligt in Amsterdam en heeft een prachtig uitzicht over de IJhaven. De ligging van de woonboot wordt omschreven als 'allure van grootstedelijk wonen met alle rust die bij een eiland hoort'. Binnen 10 minuten ben je met je fiets bij Centraal Station, in 15 minuutjes ben je in de gezellige Jordaan.

Kopen?

De boot staat te koop voor maar liefst 1,25 miljoen op Funda. Geen klein bedrag dus... Maar dan heb je wel een echte woonboot inclusief stuur, dek én typische bootraampjes.

Fotocredits:

Alle fotos's: Funda

Julia Dilissen
ID: 9000

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven