Huis
Tuin
Video

Funda vondst: deze prachtige woonkerk heeft een nogal bijzondere makelaarstekst

Onze ultieme guilty pleasure? Funda afstruinen, stiekem binnenkijken in droomhuizen, bouwvallen én excentrieke interieurs. En… dan vind je weleens wat! Dit keer een prachtige woonkerk in Zandvoort met een wel heel bijzondere makelaarstekst.

We merken dat makelaars tegenwoordig op bijzondere wijze extra hun best lijken te doen om hun huizen te verkopen. Zo zagen we hier bijvoorbeeld al dat de makelaar zelf op de foto ging in de desbetreffende huizen om het een persoonlijke touch te geven. Maar ook in de makelaarsteksten spat de passie er geregeld vanaf. Zo kwam journalist Nikki Sterkenburg de volgende woonkerk in Zandvoort tegen. Zoals ze zelf zegt: “Wat een fantastisch huis, maar wat een afschuwelijke fundatekst."

We kunnen ons voorstellen dat je op slag verliefd wordt op dit huis door de prachtige architectuur en inrichting. Maar de makelaar deed er een schepje bovenop en schreef een tekst die een klein beetje doet denken aan een combinatie tussen een dagboek en een liefdesbrief. We citeren:

“Direct nadat ik de straat in ben gedraaid overvalt me een aangenaam gevoel van rust. De geruststellende gedachte dat ik me letterlijk en figuurlijk op het juiste pad bevind. Een brede, groene straat met aan weerszijden vooral vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen. Prachtige oude bomen flankeren de weg; ik begrijp meteen waarom deze buurt ‘het groene hart’ van Zandvoort genoemd wordt.

De weg maakt een bocht naar rechts en daar staat ze dan; in al haar glorie en tegelijkertijd bescheiden eenvoud. Het voormalige kerkje straalt een ingetogen energie uit waar je stil van wordt. En razend nieuwsgierig! Ik kan bijna niet wachten tot ik binnen een kijkje mag nemen.

Want in dit kerkje uit 1928 en de bijbehorende pastoriewoning realiseerden de huidige eigenaren niet alleen een zeer bijzonder woonhuis maar ook nog zes stijlvolle minisuites, een wellness- en een multifunctionele groepsruimte. Een unieke plek om in alle rust en stilte te kunnen ontspannen en op te laden; gemaakt met liefde, oog voor detail en een groot gevoel voor stijl, duurzaamheid en kwaliteit.”

funda zandvoort
funda zandvoort

Kerkhuis

Het omgebouwde ‘kerkje’ in Zandvoort is gebouwd in 1928 en heeft een woonoppervlak van 753 m² en telt maar liefst zeventien (!) kamers, inclusief sauna! De woning ligt op een voormalig duin in het groene hart van Zandvoort, vlakbij het strand.  

Iets te veel ruimte voor jezelf? Dan is short stay verhuur ook mogelijk, want het huis telt maar liefst zes studio’s met eigen keuken en badkamer. 

Hebben?

Ben je ondanks (of juist dankzij?) de tekst helemaal om? Voor €3.500.000 is het huis van jou!

Meer zien van dit prachtige huis? Bekijk dan hier de Funda-pagina met meer foto's én de gehele tekst. En oja, is het nou [funda] of [foenda]? We zochten het uit

Marjolein Sintenie
ID: 8986

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven