Huis
Tuin
Video

Hotspot: hier kun je lunchen in een oude brandweerkazerne

Ben je in Maastricht voor een gezellig een dagje uit? Ga dan zeker voor (h)eerlijke koffie, taart en een goede lunch naar de B* Kantine. Tot halverwege de jaren ’90 reden brandweerauto’s hier dagelijks in en uit, maar nu is de immense ruimte omgetoverd tot de nieuwe hotspot van de stad.

Start de dag met koffie

Maastricht is voor de meesten niet om de hoek. Ben je eenmaal aangekomen in deze prachtige stad dan is de B*kantine een perfecte plek om even bij te komen met een (h)eerlijke kop koffie. Vanaf 10.00 kun je hier terecht voor verschillende taartjes, een snel ontbijtje of voor een lekkere, uitgebreide lunch. Vanaf 17.00 opent het restaurant waar op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten lekkere maaltijden worden gekookt.

Woensdag gehaktdag!

Naast de dagelijkse kaart staan er ook specialiteiten op het menu. Zo is het op woensdag standaard gehaktdag en staat de dinsdag bekend om “Schnitzel-Dienstag” met aansluitend om 20.30 B*Movie Night. Ze draaien elke week een andere cultfilm. Sla ook zeker de Ping Pong avonden niet over!

De oude kazerne

De voormalige brandweerkazerne in Maastricht is omgetoverd tot een dynamisch, levendig en creatief gebouw. Tot midden jaren ’90 reden de brandweerwagens nog dagelijks in en uit. Daarna is het gebouw een tijdje gekraakt en vervolgens kwamen er ateliers in. In 2015 ontpopte de oude kantine zich -opnieuw- tot lunchgelegenheid. Het prachtige karakteristieke gebouw maakt het geheel tot een interessante en creatieve broedplek in de stad. Daarnaast is de B*kantine ingericht met spulletjes uit de tijd dat ie gebouwd werd. Kortom een heerlijke plek.

Ateliers

Heb je lekker gegeten, loop dan vooral nog even een rondje door het pand. Je vindt er meerdere startups en creatieve ondernemingen met hun eigen atelierruimte.

Benieuwd naar andere hotspots? Lees hier alles over dit jaren '70 restaurant in Amsterdam. 

Fotocredits 
Foto's: B*kantine

Tekst
Marijke van Gemert

Bron: Brandweerkantine

ID: 4346

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven