Huis
Tuin
Video

Hotspot: waan je in de jaren 70 in dit restaurant in Amsterdam

Back to the seventies! Van mid century stoelen tot gehaakte kleden aan de muur. The Lobby Fizeaustraat in Amsterdam neemt je mee terug in de tijd. Mede-eigenaresse Mirjam Espinosa richtte het restaurant en hotel zelf in. "Ik heb inspiratie gehaald uit mijn eigen jeugdfoto's."

Wie graag een vleugje nostalgie terug laat komen in het interieur, zal genoeg ideetjes opdoen in The Lobby Fizeaustraat, onderdeel van Hotel V. Het pand, dat uit de jaren 70 stamt, was voor Mirjam de inspiratiebron om the seventies weer te laten herleven. "Ik wilde dat het een combinatie zou worden van nieuw, vintage en zelfgemaakte meubelen. Ik hou van die spanning in een interieur, het moet er niet te gelikt uitzien."

Om dat retrogevoel zo goed mogelijk te vangen, dook Mirjam terug in de tijd. "Ik heb een fotoalbum van vroeger erbij gepakt om te kijken naar de kleuren en de materialen. Ook heb ik veel inspiratie gehaald uit Pinterest en bladen uit die tijd." Daarnaast bezoeken zij en haar man regelmatig hotels in het buitenland, waar ze telkens weer nieuwe ideetjes opdoen. "We zijn echte hotelgekken", lacht ze.

Een feestje voor alle zintuigen

Zo destilleerde Mirjam vakkundig het beste uit de jaren 70: van rotan stoeltjes en geometrische vormen tot sjiek ribfluweel. Maar niet alleen het interieur moest oogstrelend zijn. Alle zintuigen dienen gestreeld te worden. Van de perfecte akoestiek tot smaakpapilprikkelend eten. De gehele ervaring telt en daarbij laat ze niets over aan het toeval. "Ik probeer regelmatig producten eerst thuis uit, voordat ik ze in het restaurant of hotel plaats. Ik wil zeker weten dat een stoel lekker zit." 

De volledige eer voor de inrichting kan en wil Mirjam echter niet op zich nemen. "Het is echt een teameffort", benadrukt ze. "Het is echt iets wat we met een projectteam van collega's samen hebben gedaan. Dat maakt het ook zo bijzonder."

Adres:

The Lobby Fizeaustraat

Fizeaustraat 2

1097 SC Amsterdam

Foto's: Kim Furrer

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2758

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven