Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij het huis van Froukje de Both: een huis vol persoonlijke touches

Froukje de Both kennen we natuurlijk van de vele programma’s die zij in haar carrière heeft gepresenteerd, onder andere RTL Woonmagazine en Eigen Huis & Tuin natuurlijk. Is haar interieur ook tot in de puntjes gestyled of heeft ze na een lange draaidag helemaal geen zin meer om met de styling van haar eigen huis bezig te zijn? Wij namen een kijkje!

Vol van ideeën

“Dat ik zoveel woonprogramma’s gepresenteerd heb - en nog steeds presenteer - is echt toeval. Het is gewoon zo gelopen. Maar door al die programma’s is mijn liefde voor interieur wel gegroeid. Na een nieuw seizoen zitten zowel mijn telefoon als mijn hoofd helemaal vol met ideeën. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook quotes van designers waarmee we werken. En sommige van die ideeën voer ik dan later, in rustigere tijden, door in mijn eigen huis.”

Ruime woonkamer met vloerkleed

Aanwinst met een goed gevoel

Door al die verschillende stijlen die ze tegenkomt tijdens haar werk, zie je ook veel verschillende stijlen terug in haar huis. Ze vertelt dat ze het belangrijker vindt of een meubel of decoratiestuk een goed gevoel geeft, dan dat het in de mode is. “Het grote Marokkaanse vloerkleed is één van van mijn aanwinsten. Dat zulke kleden helemaal hip zijn, dat heeft niets met mijn keuze te maken gehad. Ik vind het kleed vooral mooi omdat het met de hand is geknoopt en een warme en gezellige uitstraling heeft.”

Leren, bruine vlinderstoel

Vlinderstoel

De vlinderstoel is één van haar favoriete items in de woonkamer. “Die heb ik al heel lang en is daardoor echt belangrijk voor me geworden. Ik drink er ‘s ochtends heel graag mijn eerste kopje koffie in. Ik kocht de stoel bij Design020 toen ik nog in IJburg woonde. Hij kostte een rib uit mijn lijf, maar dat was 'ie helemaal waard. Nu zit 'ie vol met koffie- en wijnvlekken, maar dat maakt de stoel alleen maar nóg mooier en waardevoller voor mij.”

Zwarte ananas en Delfs Blauwe kikker als accessoires

Details zijn key

Toen Froukje met haar vriend en dochter zes jaar geleden in het huis in Landsmeer kwamen wonen was alles nog vrij nieuw, omdat de vorige bewoners hier maar kort gewoond hebben. Toch besloot ze om wat kleine dingetjes te veranderen. “Ik heb meteen alle deuren vervangen. Er zaten van die standaard nieuwbouw deuren in en die heb ik vervangen door echt houten deuren met een werkje en mooi deurbeslag. Ook heb ik mooie hoge plinten laten plaatsen. Dit lijken misschien kleine dingen, maar zulke details zijn echt bepalend. Je huis krijgt er een veel chiquere en warmere uitstraling van."

De persoonlijke touch

Een persoonlijke touch is ook heel belangrijk in een interieur, vindt Froukje. Een poster van de Ikea is natuurlijk hartstikke makkelijk, maar hoe leuk is het zelf iets te maken en op te hangen? “Een wand met fotolijstjes bijelkaar is bijvoorbeeld heel leuk, en wordt nóg leuker als je de lijstjes vult met foto’s en tekeningen van je kinderen. Dan wordt het opeens nog veel persoonlijker.”

Schilderij van Anton Heyboer, moeder en dochter

Moeder en dochter

Op haar muur heeft Froukje en Anton Heyboer-schilderijtje hangen met een moeder en dochter en de tekst ‘Ik heb lief’ erop, dit is een van die persoonlijke items. “Dit kreeg ik van Petra Heyboer, de weduwe van Anton, in de tijd dat de vader van mijn dochter Emma en ik net uit elkaar waren. Dat was natuurlijk een hele moeilijke en emotionele tijd, dus het deed me ontzettend veel toen ik dit van Petra kreeg. Het schilderijtje staat symbool voor de liefde tussen een moeder en haar dochter, voor de liefde tussen mij en Emma dus.”

Meer inspiratie? Kijk ook eens binnen bij deze bijzondere huizen:

Fotocredits
Fotografie: Jacq Roos

Tekst
Nynke Nijp

ID: 3729

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven