Huis
Tuin
Video

Geen geld voor een luxe vakantie? Huizenruil is dé oplossing

Het liefst wil je in de zomer natuurlijk kunnen genieten van een luxe vakantie. Maar wanneer je krap bij kas zit, is dat niet altijd mogelijk. De oplossing? Een huizenruil!

Een huizenruil is de methode waarbij je niets (of heel weinig) betaalt voor een heerlijk buitenlands vakantieverblijf. Het enige wat je niet moet vergeten is dat er in dit geval ook vreemden in jouw bed slapen, op jouw bank zitten en in jouw pannen roeren.  

De een vindt het onaangenaam, terwijl de ander er geen problemen mee heeft. Mocht je dit geen enkel probleem vinden? Dan is een woningruil misschien wel iets voor jou.

Huizenruil.com

Dit is een van de bekendste sites om je huis te ruil aan te bieden. Je moet een klein bedrag inleggen, maar daarna kun je een jaar lang onbeperkt van huis ruilen met mensen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is foto’s uploaden van je huis. Daarna kun je andere ruilhuizen gaan zoeken en een ruilverzoek sturen. Je hebt op deze website keuze uit meer 165 landen ter wereld. Dus of je nu plannen hebt voor een tripje naar Barcelona of naar Thailand: ruil van huis!

Holiday Swap

Deze app kun je een beetje vergelijken met de datingapp Tinder, maar dan voor een huizenruil. De app is redelijk nieuw, maar je hebt nu al een keuze uit ruim vijftig landen. Wanneer je je aanmeldt, kun je naar links of rechts swipen tot je het juiste verblijf hebt gevonden. Wanneer jij en de eigenaar van dat huis beiden naar rechts hebben geswipet, is het een match en kunnen je de huizenruil rond maken. Voor slechts 1 dollar per nacht ruil je al van woning.

Tips

  • Zorg voor goede foto’s en een sterk verhaal. Je moet mensen overtuigen om in jouw huis te willen overnachten. Maar let wel op: lieg niet.
  • Zoek mensen en huizen die er gelijkwaardig uitzien. Jullie hebben waarschijnlijk dezelfde wensen en eisen, waardoor de woningruil een stuk makkelijker zal verlopen.
  • Vergeet in beide gevallen niet om -voordat je woningruil definitief maakt- even samen te skypen. Zo zie je gelijk of de persoon in kwestie wel écht in het huis woont. Toch fijn om te weten wie je in huis haalt. Google zijn of haar naam ook voor de zekerheid. 

Fotocredits
Headerfoto: Toomas Tartes - Unsplash

Bron: Elle.com

 

Demi Schoenmakers
ID: 8135

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven