Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij… een prachtig monumentaal pand met een stoer en klassiek interieur

Evelyn is in de oude binnenstad van Delft en gaat hier langs bij Dennis en Gerwin. Het stel woont in een voormalig pakhuis en heeft het grachtenpand volledig onderhanden genomen. Met respect voor de originele elementen hebben de twee de monumentale woning omgetoverd tot een stoer en klassiek paleis!

Een oude bierbrouwerij

Het pand komt uit 1606 en diende oorspronkelijk als bieropslag van een bierbrouwerij. Beneden bestond de ruimte uit een lange gang met drie kleine ruimtes waardoor het pand moeilijk in te delen was. Door de muur, die helemaal door liep naar achteren open te breken hebben ze een mooie open ruimte gecreëerd.

Tijdens het verbouwen hebben ze geprobeerd om zoveel mogelijk oude elementen te behouden. De originele deuren en ramen zitten er nog in en ook de houtenvloer boven en de balken in het plafond hebben ze zo gelaten. Juist de authentieke stijl geeft het pand de uitstraling waar Dennis en Gerwin als een blok voor vielen!

Buitenkijker: de superleuke stadstuin mét prachtige buitenkeuken van Angelique
Buitenkijken

Een plek samen

De eethoek is voor het stel de belangrijkste plek in huis. Aan de ruime eettafel kunnen ze heerlijk zitten terwijl de openhaard op de achtergrond knispert. De keuken is strak en het aanrecht is in verstek gezaagd waardoor het blad hier mooi in valt. Op deze manier hebben ze een supermooi contrast gecreëerd tussen de strakke en authentieke stijl.

Boven bevindt zich de plek waar het stel veel tijd met elkaar doorbrengt. Waar beneden veel wordt geborreld met vrienden is de ruimte boven de plek waar Dennis en Gerwin samen lekker kunnen relaxen. Aan de muur hangt prachtig behang van linnen, dit maakt de look helemaal af. Door de verschillende structuren als linnen, staal, marmer en beton met elkaar te combineren krijgt het huis ontzettend veel karakter.  

De slaapkamer

Naarmate je hoger in het pand komt worden de plafonds steeds lager. Daarom hebben ze er allereerst voor gekozen om de plafonds in een lichte kleur te verven zodat er optisch meer ruimte gecreëerd wordt. Daarnaast hebben ze in de logeerkamer de kap opengegooid en geïsoleerd, dit maakt de kamer gelijk ontzettend ruimtelijk!  

De slaapkamer van Dennis en Gerwin heeft een heerlijke badkamer met prachtige marmeren, keramiek tegels die ook terugkomen in de keuken. De badkamer heeft twee douchekoppen, twee wasbakken en is van top tot teen prachtig gestyled!

Een nieuwe droom

Dennis en Gerwin hebben werkelijk aan alles gedacht en het hele huis is tot in de puntjes afgewerkt. Met de authentieke elementen, klassieke sferen en een industriële touche kunnen we wel stellen dat ze een droomhuis hebben!  

Maar desalniettemin hebben heeft het stel besloten een andere droom achterna te gaan. Ze gaan namelijk een B&B opzetten in het zonnige Italië en dit prachtige appartement staat dus sinds kort te koop! Ben jij dus helemaal verliefd geworden op het huis? Dan is dit je kans! Wie weet woon jij binnenkort in dit prachtige paleisje…

Benieuwd? Hier vind je alles over de verkoop van het huis!

Fotocredits:

Headerfoto: Funda
Foto 1: Funda
Foto 2: Funda
Foto 3: Dennis Hogendoorn
Foto 4: Funda
Foto 5: Dennis Hogendoorn
Foto 6: Funda

Daphne van Kaam
ID: 10269

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven