Huis
Tuin
Video
Badkamer

Klussen met... Richard Groenendijk

Nat, nat en nog 's nat. Dat is zo ongeveer de badkamer van cabaretier Richard Groenendijk. Omdat hij er geen douchewand heeft, is het iedere dag een waterballet. Dat moet anders!

Maar we zijn niet alleen bij Richard voor z'n badkamer, want de rest van z'n huis is zeker de moeite waard. Al zestien jaar woont de cabaretier in dit appartement in hartje Rotterdam. Drie jaar geleden is z'n vriend Marco erbij gekomen. 

DIERENVRIEND 

Richard heeft z'n huis helemaal zelf ingericht: 'Het is een beetje van alles wat, met allemaal spulletjes die ik door de jaren heen verzameld heb.' Hier en daar staat een nep dier. 'Ja, ik ben echt een dodedieren-vriend,' vertelt de cabaretier.

ANTI-KLUSHELD

Inrichten kan Richard dus prima, maar klussen is niet z'n sterkste kant. 'Als ik een schilderij ophang, dan draait het appartement een kwartslag. Het is echt verschrikkelijk.' 

WATERPROBLEEM

Maar dan de badkamer. Daar is het iedere dag supernat, omdat er geen wand rondom de douche zit. Ook hangt de spiegel niet recht boven de wastafel - wil je in de spiegel kijken, dan moet je een stapje opzij. Best onlogisch. Dus vliegen we Thomas effe in!

WANDJE ERIN

Om het spetterende water tegen te houden plaatst Thomas een douchewand van Tegeldepot BV. Eén deel staat vast, en het andere deel kan je schuiven om zo in en uit de douche te stappen. Om de deuren te kunnen bevestigen zaagt Thomas eerst de muurstrips op maat, die hij vervolgens in de muur schroeft. Ondertussen maken Richard en Evelyn een kastje van watervast verlijmd multiplex, dat onder de wastafel komt. In het kastje kunnen dan bijvoorbeeld handdoeken liggen. Ze verven het hout modern zwart. 

KAARSRECHT

Om de spiegel recht boven de wastafel te hangen, maakt Thomas een extra stukje muur. Het nisje wordt daardoor wel wat kleiner. Hij bevestigt een houten paneel tegen de muur, saust het wit en hangt er een lampje boven. 

HET EINDRESULTAAT...

En al dat klussen zorgt voor een superstrak eindresultaat. En bovenal: een droog eindresultaat :) 

ID: 1102

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven