Huis
Tuin
Video

Deze makelaar verkoopt huizen door iets extra’s op de foto’s te zetten: zichzelf!

Staat je huis te koop, dan doe je er waarschijnlijk alles aan om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te laten ogen op de foto’s. Maar makelaar Tim Kugelmann uit Heerhugowaard gaat nog een stapje verder. Hij zet namelijk iets extra’s op de foto: zichzelf!

We hebben je hier al eens tips gegeven hoe je je huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor bezichtigingen. En wil je de perfecte foto van je huis maken, dan moet je altijd rekening houden met deze gouden tip. Maar makelaar Tim Kugelmann heeft een andere methode bedacht. Hij zet zichzelf op de foto’s van de huizen die hij verkoopt. “Ik wil geen huis, maar een thuis verkopen!”

Eén foto zegt meer dan een lap makelaarstekst

En niets is hem dan ook te gek op de foto. Zo zie je hem van de glijbaan glijden, languit in de keuken liggen of poseren naast een wasrek. “Ik ga binnenkort zelfs in een bad zitten, want die mensen hebben een mooie Romeinse badkamer”, vertelt de makelaar aan Editie NL. “Vandaag ga ik in een overall doen alsof ik een muur sloop. Dan kan ik een pagina lang schrijven dat die muur eruit moet, of ik maak één foto.”

"Ik wil geen huis, maar een thuis verkopen"

Het begon allemaal een paar maanden geleden toen hij op Funda opmerkte dat alle foto’s zo hetzelfde ogen. Hij vond het maar kil en ging op zoek naar een manier om het net even anders aan te pakken. “Ik wil geen huis, maar een thuis verkopen. Warmte en gezelligheid.”

Tim probeert de huizen menselijker te maken door tussen de strakke interieurfoto’s ook mensen op de foto te zetten. Hoe hij op het idee kwam? Simpel: “In een vakantiegids staan ook spelende kinderen en mensen op ligbedjes. Als er niemand op staat denk je: ongezellig rothotel, daar ga ik niet naartoe.”

“Doe normaal!”

Tim gaat altijd zelf op de foto. “Ik had ook een model kunnen huren, maar ik ben er toch zelf! De foto’s moeten sowieso gemaakt worden en het leukste is dat je dus met nul budget toch extra kunt opvallen.” En vooral dat opvallen lukt hem zeker. Hij krijgt sindsdien veel reacties. Gemengde reacties, dat wel. “Mensen hebben het erover, dus dat is goed. Heel af en toe zeggen ze: doe eens normaal. Maar ik wil juist niet normaal doen!”

Marjolein Sintenie
ID: 8406

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven