Huis
Tuin
Video
& Flexa

Mini make-over met Michiel de Zeeuw: zó creëer je meer ruimtelijkheid met kleur

Deze week ging Michiel de Zeeuw aan de slag voor Shana, die net haar eerste huis heeft gekocht. Michiel kiest een stoere kleur en gaat voor een trendy toepassing. Hij laat zien hoe je door de juiste kleur te gebruiken meer ruimtelijkheid creëert.

Samen met Michiel gaat Shana aan de slag in haar slaapkamer, die tijdens de verbouwing niet op haar prioriteitenlijstje stond. Ze testen drie verschillende kleuren met de Flexa kleurtesters; Fresh Fruit, Macaron Peach & Indian Spice. Michiel vindt dat de slaapkamer van Shana meer pit kan gebruiken en kiest daarom voor Macaron Peach, een stoere, oranjekleur. Daarnaast kiest hij als basiskleur voor Humble Blush. 

Tip: om meer ruimtelijkheid te creëren, hoef je niet alleen heel lichte kleuren te kiezen. Een opvallende kleur geeft een kamer meteen allure.

Stap 2: Maak kleurvlakken

De toepassing wordt op een trendy manier gedaan, Michiel verft namelijk niet de hele muur, maar hij brengt kleurvlakken aan op een deel van de muur. Michiel doet dit om een ‘hemelbed’-gevoel te creëren maar je kunt met kleurvlakken ook gemakkelijk een ruimte scheiden! Denk bijvoorbeeld aan de eethoek, als je een open keuken hebt. Naast de functionele factor ziet het er ook nog eens super hip en modern uit. Of je nu gaat voor een opvallende kleur óf voor een neutrale kleur, met deze nieuwe verftrend steel je de show.    

Tip: Michiel heeft wel nog een tip voor je: als je muur of plafond een korrel heeft is het handig de afgeplakte lijn eerst te kitten, zo voorkom je dat de verf onder de tape doorloopt. Voor het afmeten van de vlakken kun je het beste een waterpas gebruiken.

Stap 3: Trek de kleur door

In deze slaapkamer kiest Michiel ervoor om de kleur door te trekken op het plafond. Hierdoor lijkt de kamer een stuk ruimtelijker. Dit is een trend die je steeds vaker ziet, omdat het een simpele maar doeltreffende manier is om een ruimte optisch te vergroten.

Tot slot: Wil je net zoals Shana meer kleur in je huis maar weet je niet zo goed hoe je de juiste kleur kiest? Dan hebben we een handig stappenplan voor je!

In dit artikel lees je namelijk precies waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kleur. Zo is het bijvoorbeeld slim om Flexa kleurtesters te gebruiken om te testen hoe een kleur in jouw huis tot zijn recht komt. Breng een aantal kleurvlakken naast elkaar aan en laat deze een aantal dagen zitten. Zo kun je wennen aan de verschillende tinten en meteen bepalen wat er gebeurt met de inval van licht. Uiteindelijk kun je zo het best beoordelen wat je favoriet is om vervolgens de hele muur van deze tint te voorzien. 

 

Lobke Taal
ID: 8680

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven