Huis
Tuin
Video

Dit zijn de mooiste woningen in een busje

Wil je liever niet vastzitten aan een huis? Of wil je gewoon een zomer lang lekker rondtrekken? Dan is een omgebouwde bus echt iets voor jou! Je kunt in een busje namelijk ook prima leven.

Het idee van een bus ombouwen tot een leefruimte wordt steeds populairder. Of je het nou voor vakantie doet, er echt in wilt wonen, of gewoon het klussen leuk vindt, het is altijd leuk om inspiratie op te doen voor een mooi busje.

Van living

‘Van living’ is vooral in Amerika heel populair. In plaats van gewoon een camper te kopen en daarin rond te touren, koop je een busje en bouw je deze om. Zo krijg je een compactere leefruimte waar je alles in hebt wat je nodig hebt.

Slaapruimte

De meeste omgebouwde busje hebben het bed helemaal achterin. Op deze manier creëer je het meeste leefruimte. Ook kun je zo heel leuk de achterste deuren van het busje opendoen en op je bed zitten of liggen. Heerlijk om even te relaxen na een lange rit.

Keuken

Je kunt in zo’n busje ook vaak een klein keukentje kwijt. Hier moet je een watertank in kwijt kunnen voor je kraan. Ook heb je een tank nodig voor vies water. Daarnaast kun je hier een klein kookplaatje neerzetten. Je moet uiteraard ook je eten, drinken, servies en bestek ergens kwijt kunnen. Wees dus slim met je schaarse opbergruimte.

Opbergruimte

Net zoals in een tiny house, moet je ook in een busje slim omgaan met opbergruimte. Je hebt immers maar erg weinig ruimte. Toch zijn er veel onverwachte plekken waar je je spullen kwijt kunt. Denk aan onder je bed, een kastje aan het plafond of aan de achterkant van de passagiersstoel.

Decoreren

Een kleine ruimte als een busje kun je zeker wel decoreren. Je kunt kleine lampjes ophangen voor een gezellig effect. Zelfs plantjes staan leuk. Ook gordijnen staan heel gezellig en geven een huiselijker effect. Natuurlijk zijn deze ook praktisch voor als je wilt gaan slapen.

Vind je een busje misschien iets te klein om in te wonen? Ga dan voor een tiny house! Dit zijn de allermooiste van de hele wereld. 

Fotocredits
Headerfoto: Caleb George - Unsplash
Foto 1: @freundship
Foto 2: @bloured
Foto 3: @brownandbird
Foto 4: @divineontheroad
Foto 5: @freundship
Foto 6: @vanilla.icedream
Foto 7: @hannahleeduggan

Julia van Rijn
ID: 8125

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven