Huis
Tuin
Video

Hier koop je voor 4 ton een onbewoond tropisch eiland

Hier in Nederland betaal je voor een gemiddeld rijtjeshuis in de randstad al gauw zo’n vier ton. Kan… Maar wat óók kan: voor dezelfde prijs een compleet eigen tropisch én (tot dan toe) onbewoond eiland kopen?

Klinkt als een veel beter aanbod, nietwaar? Op AD wonen kwamen we dit aantrekkelijke aanbod tegen. 

tropisch eiland

Belize

Voor de kust van het tropische paradijs Belize ligt namelijk een privé-eiland dat te koop staat voor iets meer dan vier ton. Het eilandje ligt 19 kilometer van de kust van Hopkins Village in Stann Creek, een district met circa 40.000 inwoners in het zuidoosten van het land. Het eiland ligt vlakbij het Belize Barrier Reef, een gebied dat erg populair is onder duikers en snorkelaars.

tropisch eiland
tropisch eiland

Onbewoonde eiland mét voorzieningen

Het 550 vierkante meter grote eiland is tot nu toe onbewoond, maar telt momenteel wel vier felgekleurde cabanas. Deze hutten zijn in 2014 gebouwd en hebben allemaal een eigen slaapkamer, badkamer, keuken, eethoek én aanlegsteiger. Ze worden voornamelijk aangedreven door zonne-energie, maar beschikken ook over een back-upgenerator. En dat zit allemaal inbegrepen bij de totaalprijs van slechts $465.000, wat omgerekend €413.135 is.

tropisch eiland
tropisch eiland

Permanent vakantiegevoel

Op het eiland word je omringd door kristalhelder water, veel groen en een prachtig blauwe zee. Kortom: een permanent vakantiegevoel, volgens de makelaar met de toepasselijke naam 7th Heaven Properties.

De makelaardij ziet interessante kansen voor zich wat betreft het doeleind van het eiland. Zo zien ze niet alleen een heerlijk privé toevluchtsoord voor zich, maar suggesteren ze ook dat het de perfecte plek zou zijn voor een duikhotel of pension.

Marjolein Sintenie
ID: 8890

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven