Huis
Tuin
Video

Funda vondst: dit rijtjeshuis in Amsterdam is vanwege de vraagprijs gesprek van de dag

Ongeveer een op de drie woningen in Nederland is een rijtjeshuis. Deze tussenwoningen lijken van buiten vaak op elkaar, maar de indeling kan veel verschillen. Ook de prijzen lopen ver uiteen, zoals bij dit ogenschijnlijk doodgewone rijtjeshuis.

Een op het eerste oog doodnormaal rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid (Funda) staat te koop voor maar liefst 1.450.000 euro, zo valt te lezen op AD. Komt dit door de dure grond? Ja en nee. Ja, want het is een hele populaire buurt, waarin de eengezinswoningen schaars zijn. Nee, want er geldt namelijk ook nog erfpacht, die is af te kopen voor nog eens 135.000 euro. De grond is dus nog niet eens bij de prijs inbegrepen.

huis amsterdam
huis amsterdam

Tuin en garage

Wel moet er toegegeven worden dat het huis met een woonoppervlak van 144 vierkante meter netjes is opgeknapt, met bijvoorbeeld een nieuwe keuken en badkamer. Verder is het voor Amsterdamse begrippen uniek dat het huis een ‘zonnige en ruime’ achtertuin van vijftien meter diep heeft, met speelgedeelte voor de kinderen en toegang tot een eigen garage. Bovendien stond recent een woning in dezelfde straat voor 1.495.000 euro te koop. En die is ook verkocht voor bijna die prijs (50.000 euro onder de vraagprijs).

Toch zijn de reacties op Twitter niet mals bij het zien van de Funda-advertentie, die op de meeste plekken in Nederland goed is voor een behoorlijke villa met zwembad. Sterker nog, deze villa mét Feyenoord-zwembad kun je voor dit geld zelfs twee keer kopen!

‘Het is potdomme maar een rijtjeshuis’, twittert Gert Jan Bakker verontwaardigd. Ook in de reacties is te lezen dat mensen het te gortig vinden. ‘Krijg je de bloempotten er wel bij?', vraagt iemand zich spottend af.

huis amsterdam

Amsterdamse huizenmarkt

De makelaar heeft een doodsimpele verklaring voor de hoge vraagprijs: ,,Die is marktconform. Het is een gewilde buurt, dicht bij voorzieningen zoals een station en snelle aansluiting op de snelweg en naar Schiphol.” Verder noemt de makelaar de eigen garage uniek. ,,Eengezinswoningen zijn schaars in Amsterdam-Zuid. Er zijn mensen die in de buurt in een appartement wonen en dat appartement met veel overwaarde kunnen verkopen. Het is hun kans om met een eventueel gezin groter te gaan wonen en dan zijn ze bereid dit te betalen. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod.”

Of het iets zegt over de gekte op de Amsterdamse huizenmarkt. ,,Zeker”, aldus de makelaar, die liever niet bij naam wordt genoemd. ,,Maar dat is al zeker vier jaar aan de gang.”

Het huis stond eerder te huur voor 4.900 euro per maand overigens. De eigenaar heeft veel voordeel als het huis daadwerkelijk voor 1,5 miljoen wordt verkocht. In 2001 is namelijk 272.000 euro betaald, zo blijkt uit kadastergegevens.

Kijken, kijken, niet kopen

Benieuwd naar de rest van het huis? Bekijk hier de Funda-pagina voor meer foto’s en informatie over het huis.

 

Stefan ten Tije / AD Wonen
ID: 9043

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven