Huis
Tuin
Video

Uniek 'koopje' deze watertoren met prachtig uitzicht op Zeeland is te koop!

Wonen in een watertoren? Of altijd al willen werken in een watertoren met een prachtig uitzicht? Het kan! Want deze watertoren in Goes, die we gespot hebben op AD Wonen, staat te koop.

Bij een droomhuis denk je waarschijnlijk niet 1, 2, 3 aan een watertoren. En toch zou dit zomaar jouw nieuwe droomhuis kunnen worden. In het Zeeuwse Goes staat namelijk een 63 meter hoge watertoren mét prachtig uitzicht te koop. En… gelukkig ook een (glazen) lift.

Koopje

De watertoren is in 1912 gebouwd -en zat vroeger ook écht vol met water-, maar is twintig jaar geleden verbouwd waarna er zeven verdiepingen in zijn gebouwd. Eén van de verdiepingen is verhuurd en de rest staat nu te koop. De vraagprijs is €695.000 en dat is volgens makelaar Paul Fermont een koopje.

watertoren

“Ik kan me voorstellen dat mensen daar verbaasd over zijn”, aldus makelaar Paul Fermont. “Je denkt bij zo’n gebouw al snel aan een prijs van meer dan één miljoen euro. In feite staat het ook in geen verhouding tot de enorme investering die twintig jaar geleden is gedaan toen de watertoren compleet is omgebouwd. Maar bij het bepalen van de vraagprijs is rekening gehouden met het feit dat een koper aardig wat geld opzij zal moeten zetten voor toekomstig onderhoud. Zo’n hele toren schilderen is iets anders dan de kozijnen van een rijtjeshuis.”

Overigens verkeert het bouwwerk momenteel in een uitstekende staat, aangezien de watertoren twee jaar geleden een grote onderhoudsbeurt heeft gehad.

watertoren
watertoren

Uitzicht op bijna heel Zeeland én Antwerpen

Als koper kun je er zelf voor kiezen wat je ermee gaat doen. Niet alleen een woning is een optie, ook een kantoor of zelfs winkel is mogelijk. Het oppervlak is in totaal 650 vierkante meter en de lift stopt op iedere verdieping die z’n eigen toegang heeft. De grootste verdieping is 122 vierkante meter. “Bij de bovenste verdieping zit ook een torentje van glas. Vanuit daar kun je bijna heel Zeeland zien liggen, zelfs Antwerpen is te zien”, aldus Fermont.

watertoren

De watertoren stond al enkele maanden te koop als beleggingsobject, maar onlangs maakte de grootste huurder bekend te gaan vertrekken. Hierdoor is de watertoren een stuk aantrekkelijker voor kopers die er zelf iets willen gaan doen. De toren staat nu een week te koop, maar hoe lang het zal duren voor het ook daadwerkelijk verkocht is? Idealiter dit voorjaar nog, vertelt Fermont in een video op AD Wonen.

Woon je liever iets kleiner én mobieler?
Dit kleine huisje is in slechts 7 uur gebouwd en kost maar €22.000!

Fotocredits
Foto’s: © PZC/Faasse & Fermont makelaars

Tekst
Marjolein Sintenie - via AD Wonen

Bron: AD Wonen  

ID: 4399

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven