Huis
Tuin
Video

Van bruine kroeg tot woonhuis: zelfs de biertappen werken nog

Naar het schijnt was het Utrechtse buurtcafé een louche bedoeling. Maar daar is nu niets meer van te zien. Of ja, niets.. Middenin het huis staat namelijk nog de bar. En zelfs de biertappen werken nog.

Van louche café naar stijlvol woonhuis

Alle muren waren roze, de plinten oudbruin en de twee toiletten wilde je liever niet bezoeken. Buurtbewoners fluisteren dat het een louche plek was. Het ene verhaal is nog sterker dan het andere. "Wat er allemaal waar van is, weten we niet", vertelt Jorn. Maar hun oortjes klapperden terwijl hij en zijn vriendin Noortje de boel aan het verbouwen waren. "Mensen kwamen vragen of het weer een café zou worden. Toen we vertelden dat we er zouden gaan wonen, was iedereen blij dat te horen."

Dat er veel moest gebeuren, is een understatement. Het roze behang werd van de muur gestript, de plinten kregen een flinke schuurbeurt en ook de vloer werd aangepakt. "We wilden wel de sfeer van het café behouden", vertelt Jorn. Daarom heeft het tweetal zo veel mogelijk van de bijzondere elementen intact gehouden - maar dan wil in een fris en hip jasje. De bar, die nog steeds middenin de ruimte pronkt, is natuurlijk hét pronkstuk. "Zelfs de biertappen werken nog. Wanneer we een feestje hebben, gaan die natuurlijk aan", lacht Noortje.

De lichte, groengrijze kleur van de bar komt in het hele huis terug. Hierdoor is het echt een interieuritem geworden, in plaats van een plek waar dronken verhalen overheen geslingerd werden. "Eigenlijk is het voor ons gewoon één grote kast. Onderin is namelijk veel opbergruimte."

De inrichting en de styling is vooral Noortjes terrein. Als set- en interieurdesigner kent zij namelijk het klappen van de zweep, maar kijkt daarnaast met een schuin oog naar Jorn. De grijze basis is dan ook een mooi compromis tussen de twee. "Je kunt kleur nog toevoegen met accenten", legt de creatieveling uit. 

 

In het huis liggen verschillende ontwerpen van Noortje, zoals de kussens op de bank en het plaid. Grafische vormen zijn iets waar ze graag mee speelt.

"Ik ben dol op planten", vertelt Noortje. Haar plantenrek is dan ook haar grote trots. "Omdat het hier altijd een beetje vochtig is, doet alles het echt goed."

 

Wil je ook een urban jungle creëeren in huis? Wees dan niet bang om te mixen en matchen. Verschillende potjes, bladeren met prints: alles mag door elkaar. Om meer dynamiek toe te voegen, is het ook leuk om verschillende planten op een standaard te zetten óf te hangen in de lucht.

Dat je met een klein budget veel kan bereiken, is volgens Noortje iets wat mensen vaker vergeten. "Deze kapstok hebben we zelf gemaakt van koperen buizen. Het is heel simpel!"

Jorn: "Ik ben echt verliefd op de sfeer in dit huis. Het is klassiek, romantisch, maar ook fris en modern."

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

Archieffoto: Noortje de Keijzer

ID: 2699

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven