Huis
Tuin
Video

Wie Woont Waar #3: museum of huis? Deze B&B vol voertuigen is een speeltuin voor jong en oud

Van compleet roze huizen tot metalen grotten en van architectonische pareltjes tot een huis dat geheel zwart-wit is. Je ziet de meest opvallende huizen voorbij komen in het tv-programma Wie Woont Waar. Wekelijks kijken wij nog eens binnen bij de huizen die ons het meest opvielen en vragen de bewoners hoe hun woonstijl tot stand is gekomen. Deze week is dat het huis van Cindy, een bijzondere woning én Bed and Breakfast vól voertuigen.

Wie Woont Waar

In het programma Wie Woont Waar gaan vier volslagen vreemden bij elkaar op bezoek, zonder dat ze weten wie in welk huis woont. Het komt dus aan op intuïtie en mensenkennis om te bepalen welke woonstijl bij welk persoon past. In totaal bezoeken ze vijf huizen, want één van de huizen is een fophuis, om het ze nog maar even extra moeilijk te maken. Cindy was één van de kandidaten die meedeed. Zij moest dus doen alsof het huis (en Bed and Breakfast) vól voertuigen, kermisattracties en andere opvallende bezienswaardigheden niet van haar was. Wij waren erg benieuwd hoe deze bijzondere woning tot stand is gekomen en vroegen het Cindy.

tram inn
tram inn
Wie Woont Waar #2: dit huis is compleet zwart-wit, maar alles behalve kil
Binnenkijken

Cindy woont samen met haar man Marcel, haar dochter Nikki (16) en zoon Thijs (9) én haar oom Frank en tante Irma In de boerderij in het Noord-Hollandse Hoogwoud. “Mijn oom en tante bewonen de achterkant van de boerderij. Zij hebben in eerste instantie altijd in de boerderij gewoond en het gemaakt tot wat het nu is.” Het begon met een ‘gewoon’ huis met een motor in de woonkamer, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot wat het nu is. Haar oom en tante slapen nu in een dubbeldekkerbus en douchen in de zogenaamde ‘bandkamer’. En de stoelen waar ze lekker bij het haardvuur op zitten? Die zijn gemaakt van olievaten. “Het is dan ook echt hun levenswerk waar wij en zij enorm trots op zijn. Wij willen dan ook niet dat dit ooit verloren zou gaan.” 

tram inn
tram inn

Verbouwing

Wel zijn Cindy en haar man nu zelf volop aan het verbouwen, om het huis toch wat meer naar eigen wens in te richten. Ze wonen er nu dan ook nog niet permanent, maar zijn dat binnenkort wel van plan. “Na het examen van onze dochter gaan we hier permanent wonen. Verder wonen wij hier tijdens alle vakanties en van vrijdag tot maandag. De andere dagen zijn wij nog in ons oude huis, vanwege school.” 

tram inn
tram inn

Niet gek

“Onze kinderen weten niet beter dan dat we hier altijd zijn. Ik zelf kom er ook al van kleins af aan en heb dan ook de hele verandering meegemaakt. Mijn kinderen vinden dit niet gek of raar eigenlijk. Ze hebben hier hun eigen plekje en zijn daar dan ook vaak te vinden. Ook vriendjes komen veel spelen en zelfs logeren.”

foodtruck
foodtruck

Liefde voor auto’s

“De liefde voor auto’s delen wij allemaal in huis. Mijn dochter is gek op de Formule 1 en gaat ook regelmatig met haar vader naar de Grand Prix, waar dan ook. Zelf hebben we ook al vele soorten auto’s gehad en we hebben altijd wel weer een ander model op het oog.”

De vervoermiddelen die in en rond het huis staan zijn overigens allemaal aangeschaft door Cindy’s oom en tante. “Zij hebben de Cadillac zelf uitgezocht in de USA en laten verschepen naar Nederland. De dubbeldekkerbus waar ze in slapen hebben ze bij de schroot gevonden en helemaal opgeknapt voordat ze hem naar binnen reden. En zo heeft eigenlijk elk vervoermiddel zijn eigen verhaal.”

Museum

Een van de kandidaten riep vlak na binnenkomst: “Dit lijkt wel een museum, dit is echt geen huis!”. Deze uitspraak verbaasde Cindy niet. “Dat horen wij wel vaker van de B&B gasten die komen overnachten, maar als je er een tijdje rondloopt dan zie je vanzelf dat het makkelijk kan. Toch begrijp ik de eerste indruk wel. Het is ook nogal wat als je binnenstapt!”

tram inn
tram inn

Acteerspel

In de uitzending moest Cindy natuurlijk doen alsof deze woning niet van haar is, dus keek ze zogenaamd haar ogen uit en deed alsof ze als een kind zo blij was toen ze met de botsautootjes mochten spelen. “Ik had al wat observatie gedaan bij onze gasten en goed gekeken hoe hun reactie was zodra zij binnen stapten en heb dat proberen na te doen…” En dat terwijl dit eigenlijk gewoon dagelijkse kost is voor haar. Toch komt echt niet elke dag het kind in haar naar boven bij het zien van de voertuigen. “Het is een B&B en die moet ook gewoon worden onderhouden. De komende tijd spelen wij weer met verf en plamuur om alle voertuigen buiten op te knappen. Maar na het werk is het weer genieten en spelen hoor.”

tram inn
tram inn

De ba(n)dkamer

Ook de badkamer, beter bekend als de bandkamer, maakte veel los bij de kandidaten. De douche bestaat namelijk uit niets meer dan een grote band en een douchekop en kraan. Origineel is het zeker, maar of het ook praktisch is? “Voor een korte douche sessie valt het wel mee, maar zodra onze puber daar zou gaan douchen, dan wordt het wel een zooitje hoor!” 

bandkamer
bandkamer

Gelukkig hebben ze zelf hun eigen badkamer, mét grote douchecabine, en slaapkamers boven in de boerderij. 

badkamer
badkamer

(On)praktisch

En zo zijn er nog wel meer dingen in Cindy’s woning die vooral erg origineel, maar misschien niet altijd even praktisch zijn. We vroegen ons dan ook af wat zij belangrijker vindt: praktisch of origineel. “Ik vind niet echt iets belangrijker. Iets origineels kan heel goed praktisch worden. Daarnaast went het ook wel hoor. Maar origineel is wel leuker!”

‘Onbewoonbaar’?
Ook werd er door de mede-kandidaten gesuggereerd dat het niet echt bewoonbaar voor een gezin is. “Dat is vaak de eerste reactie van mensen. Mijn oom en tante leefden voorheen met z’n tweetjes daar, zonder moeilijkheden. Ook wij als gezin hebben daar weken achter elkaar zo gewoond. Het kan makkelijk hoor. Wij kunnen er koken, eten, slapen en douchen, eigenlijk net als bij ieder ander. Alleen is alles nét even anders opgesteld. Nu wij daar permanent intrekken hebben wij wel voor meer comfort gekozen en hebben wij al een flinke verbouwing achter de rug. Als je dat nu zou zien valt er makkelijk te wonen met een gezin. Sterker nog, Frank en Irma zijn in ons gedeelte ook wel vaak te vinden.”

Winnaar
Samen met één andere kandidaat raadde Cindy de meeste huizen goed, waardoor ze een leuke geldprijs won. Of ze hiervan een nieuwe aanwinst voor het interieur heeft gekocht? Zeker niet! “Ik heb het geld lekker uitgegeven aan mijn andere grote passie: designer tassen!” 

(Terug)kijken?
Wie Woont Waar is tot en met 24 februari elke maandag om 21:30 uur te zien op RTL 5 en vooruit (of terug) te kijken op Videoland.

Meer opvallende huizen uit Wie Woont Waar zien?

Fotocredits
Cindy Michielsen-Ursem / Controversy Tram Inn + Screenshot (foodtruck) TV-programma Wie Woont Waar 

Marjolein Sintenie
ID: 10101

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven