Huis
Tuin
Video

Wie Woont Waar #1: een creatief wolhalla met álle kleuren van de regenboog

Van compleet roze huizen tot metalen grotten en van architectonische pareltjes tot een huis dat geheel zwart-wit is. Je ziet de meest opvallende huizen voorbij komen in het tv-programma Wie Woont Waar. Wekelijks kijken wij nog eens binnen bij de huizen die ons het meest opvielen en vragen de bewoners hoe hun bijzondere woonstijl tot stand is gekomen. Deze week is dat het gekleurde ‘wolhalla’ van Ellen.

Wie Woont Waar

In het programma Wie Woont Waar gaan vier volslagen vreemden bij elkaar op bezoek, zonder dat ze weten wie in welk huis woont. Het komt dus aan op intuïtie en mensenkennis om te bepalen welke woonstijl bij welke persoonlijkheid past. In totaal bezoeken ze vijf huizen, want één van de huizen is een fophuis, om het ze nog maar even extra moeilijk te maken. De creatieve Ellen Deckers, ook wel bekend onder de naam By Pollevie, was één van de kandidaten die meedeed én dus moest doen alsof het zogenoemde kleurrijke ‘wolhalla’ niet van haar was. Wij waren erg benieuwd hoe deze vrolijke stijl tot stand is gekomen en vroegen het Ellen.

wolhalla
wolhalla
Wie Woont Waar #1: van buiten een doodgewoon rijtjeshuis, van binnen een metalen grot
Binnenkijken

Kermis

Ellen Deckers woont al 15 jaar lang in haar ‘wolhalla’, oftewel een bont gekleurd huis waar alle kleuren van de regenboog op je af komen, en één kleur vooral niet: “Zwart zul je nooit in mijn huis zien!” Eén van de kandidaten riep bij binnenkomst al direct dat hij het gevoel kreeg een kermis binnen te stappen. “Ik snap dat helemaal”, vertelt Ellen. “Er zijn overal lichtjes en kleuren en je weet in eerste instantie niet waar je moet kijken, zo veel prikkels!” En dan hadden ze nog niet eens het disco toilet gezien!

wolhalla
disco toilet

Creatieve prikkels

Van deze prikkels heeft Ellen zelf geen last. Althans, niet in negatieve zin. “Het zijn voor mij vooral inspirerende prikkels. Er is altijd wel een project waar ik mee verder kan. En als dat er niet is ga ik meubels verschuiven of muren verven. Ik hou nou eenmaal van versieren.” 

wolhalla

Aziatische invloeden

“Het is eigenlijk altijd heel bont geweest in mijn huis. Ik reis heel graag, met name in Azië, waar het ook erg kleurrijk is. Mijn moeder houdt ook van kleur, dus het is er met de paplepel ingegoten. Het is wel sinds de scheiding nóg bonter geworden en meer roze. Zelf noem ik het ook wel ‘Villa Kakelbont' met een creatieve inslag. Het is gewoon een lekker warm onderkomen!”

wolhalla

Dromen

Natuurlijk heeft Ellen ook nog dromen op het gebied van haar interieur. “Ik zou heel graag een regendouche willen en een bad met daarboven een raam zodat je de sterren kunt zien. En ook zou ik heel graag een eigen atelier willen.” 

wolhalla

Verhuizen

Mocht Ellen ooit gaan verhuizen, dan zou ze haar huis gewoon weer hetzelfde inrichten. “Lekker bont en vol! Ik hou er nou eenmaal van en voel me erg thuis in mijn creatieve chaos.” 

Trots

Haar kinderen zijn inmiddels wel gewend aan de continue veranderingen en vele kleurrijke en creatieve prikkels in huis. “Er was een tijd dat mijn jongens thuis kwamen en steeds verbaasd zeiden: ‘He? Heb je niets veranderd?’. Ze laten het huis ook altijd vol trots aan vriendjes en vriendinnetjes zien. Ze voelen zich er ook echt wel thuis, al komen ze ook graag bij hun vader waar het een stuk strakker en leger is. Toch vinden ze het bij mij gezelliger met de kaarsjes en alle kleurrijke spullen.” 

wolhalla

Toneelspel

Ellen ging volledig op in het toneelspel en liep dan ook zogenaamd vol verbazing door haar eigen huis door de ogen van een ander te kijken. Ook haar kleding paste ze er op aan, want speciaal voor de uitzending heeft ze een grijze trui van iemand geleend, om zich anders voor te doen dan ze zich normaal zou kleden. Slim!

(Terug)kijken?
Wie Woont Waar is tot en met 24 februari elke maandag om 21:30 uur te zien op RTL 5 en vooruit (of terug) te kijken op Videoland.

Marjolein Sintenie
ID: 10078

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven