Huis
Tuin
Video

Zelfvoorzienend wonen in een Tiny House

Evelyn ging inspiratie opdoen op het woongebied van Tiny Houses. Een trend in Nederland waar steeds meer Nederlanders fan van zijn.

Een Tiny House is een piepklein huisje dat vaak volledig zelfvoorzienend is. Al je spullen en faciliteiten binnen handbereik en vaak op niet meer dan 25m2. Deze woontrend is een reactie op de consumptiemaatschappij waarbij iedereen maar groter en duurder wil gaan wonen. Maar eigenlijk heb je dat toch helemaal niet nodig? Het is misschien even wennen, maar met handige woonoplossingen kom je een heel eind. En je kunt je huis zo overal mee naar toe nemen.

Evelien ging langs bij Marjolein die sinds 2006 in een Tiny House woont in Alkmaar. Zij woont op minder dan 20m2 en geeft als tip om slim om te gaan met de ruimte die je hebt. Marjolein heeft van haar trap een kast gemaakt voor schoenen en haar koelkast. Het keukenblad is tevens haar bureau en ze heeft in haar douche zelfs een klein bad waar je rechtop in kunt zitten. Wat volgens haar zo fijn is, is dat ze één is met de natuur en volledig zelfvoorzienend kan zijn.

Tim en Wendy hebben er ook voor gekozen om in een Tiny House te gaan wonen. Zij wonen met z’n tweeën op 21m2 in Noordwijk. Tim en Wendy hebben zelf hun hele huis ontworpen en gebouwd. Zij hebben als hele handige opbergtip nagedacht om flessen, de vuile was en schoenen juist in de vloer op te bergen.

Fotobronnen

Headerfoto/Foto 1,2 - Marjolein Jonker
Foto 3 - Noordwijk Klein wonen 

ID: 2555

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven