Huis
Tuin
Video
Hal

1001 houtsoorten voor je klus

Voor de echte klusser is hout noodzakelijk. Of je nou iets renoveert, iets nieuws bouwt of een decoratieklusje doet: hout is het antwoord. Het is er in superveel soorten, en bij de meeste klussen kun je eigenlijk niet zonder.

Ook voor zijn nieuwe project, het maken van opbergruimte onder een trap, heeft Thomas hout nodig. Hij shopt daarom op de houtafdeling van de bouwmarkt zijn spullen bij elkaar. Daar kun je voor iedere klus je hart ophalen. Je kan er vanuit gaan dat bijna alle hout hier een duurzaamheidskeurmerk heeft. 

Hout om op te bouwen

Voor het opbouw van grotere klussen is er constructief hout. Hiermee kun je bijvoorbeeld een tussenwandje maken (OSB-hout) of een dakbeschot maken (met vuren latten om gipsplaten tegenaan te schroeven). Vuren balken gebruikt Thomas vaak voor het zetten van een wandje, en daar kun je eigenlijk de hele constructie mee vastzetten. Ook vind je in deze constructie-hoek underlayment-hout, ook wel Fins vuren genoemd, wat je ook kunt gebruiken voor wand, vloer en dakbeschot. 

Bijzondere houtsoorten, ook voor constructieklussen, vind je bij elkaar in een gangpad. Zo is er hardhout, gegrond vurenhout voor de afwerking van klussen en weer die bekende vurenhouten balken. Nieuw zijn de vuren balken met vingerlas. Die vingerlas maakt de balken extra sterk. Ruw, ongeschaafd hout gebruik je tot slot voor achter de afwerking. Voor de opbergruimte die Thomas onder de trap gaat bouwen heeft hij MDF-planken nodig, en daar zijn verschillende diktes en groottes van verkrijgbaar. 

Renoveren en mooier maken

Verder vind je op de houtafdeling verschillende soorten hout voor decoratieve klussen en het renoveren van onderdelen in je huis. Daarmee maak je dingen mooier, vernieuw je ze of werk je ze netjes af. Zo is er steigerhout in meerdere kleuren, en ook voor houten radiatorombouwen kun je hier ook terecht. Voor het mooier maken van de trap shopt Thomas laminaat voor op de traptredes. 

ID: 847

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven