Huis
Tuin
Video
Hal

De rommelvrije hal in Assendelft

De hal van Marieke en Jay in Assendelft lag altijd vol met rondslingerende spullen. De drie kinderen van het stel slepen behalve een hoop speelgoed, ook regelmatig vriendjes mee. Marieke wil het dolgraag anders maar weet niet hoe, dus schakelde ze de hulp van Eigen Huis & Tuin in!

Met drie opgroeiende kinderen is de hal van Marieke en Jay altijd een enorme bende. Er slingeren schoenen, sloffen, skeelers, kicksen, mutsen, sjaals en jassen. Marieke ziet de hal graag overzichtelijk met veel bergruimte. Ook de trap is een doorn in het oog, want hoewel hij er van een afstand prima uitziet, is hij van dichtbij lelijk en zit hij vol met butsen en krassen. De trap is in de afgelopen 10 jaar al 5 keer onder handen genomen: hij is al wit, crème, lichtbruin en grijs geweest. Het stel heeft geen idee hoe ze de hal en trap moeten aanpakken en laten het graag aan Eigen Huis & Tuin over. Gelukkig heeft Miranda genoeg ideetjes om van de hal een mooie warme binnenkomer te maken. 

Vloer als eyecatcher
Miranda start haar klus met de vloer. Marieke heeft aangegeven dat ze houdt van betegelde vloeren met een printje. Van de vloer maakt Miranda daarom een echte eyecatcher! Voor de hal heeft Miranda gekozen voor de tegel Nikea. Nikea is een unieke tegel en wordt geleverd in een doos van 25 tegels met daarin een mix van dessins. Door de verscheidenheid aan dessins krijg je een speels effect bij het tegelen. Miranda heeft om meerdere redenen gekozen voor tegels als vloer in de hal. Ze zijn behalve decoratief ook nog slijtvast en hygiënisch. Met een natte dweil zijn moddervoeten zo verdwenen.

De trap in een nieuw jasje
Met de nieuwe tegelvloer oog de hal al een stuk frisser. Nu is de trap aan de beurt. Die is namelijk wel toe aan vernieuwing! Miranda en Froukje renoveren de trap met vinyl, dit is een stuk eenvoudiger en goedkoper dan werken met overzettreden van laminaat. Miranda heeft gekozen voor vinyl in de kleur naturel eiken. Froukje begint de klus met een grondige schoonmaak. Ze heeft de hele trap voorbehandeld met een primer zodat het vinyl goed hecht. Daarna is het een kwestie van opmeten, op maat maten en plakken! Na het plakken is het vinyl direct gebruiksklaar en dus beloopbaar! Zo heb je binnen één dag een gloednieuwe trap. Is jouw trap ook toe aan vernieuwing? Hier lees je in detail hoe Miranda en Froukje deze klus hebben geklaard.

Opgeruimd staat netjes
Nu de trap helemaal klaar is wordt het tijd om te zorgen voor voldoende opbergruimte. In de hal kun je meer opbergruimte creëren dan je denkt. Miranda maakt een grote wandkast over de hele lengte van één wand. Daar moet straks al het rondslingerende speelgoed, de jassen en de schoenen netjes in opgeborgen worden. Miranda maakt de kast van MDF. Ze heeft een kast bedacht met veel verschillende vakken en laden omdat er zoveel verschillende spullen in opgeborgen moeten worden. Het is een nogal een ingewikkelde indeling waar ze tijdens de bouw zelf goed over na moet blijven denken. De kast gaat uit drie delen bestaan en in de hal gaat Miranda die aan elkaar monteren. Omdat Miranda bij het maken van de kast veel te maken krijgt met allerlei lastige hoekjes, gebruikt ze een handige multitool

Alle ballen verzamelen!
Terwijl Miranda druk bezig is met de kast, bouwt Froukje samen met bewoonster Marieke een ballenbak! De drie kinderen van Marieke en Jay slepen een hoop speelgoed met zich mee. Om valpartijen te voorkomen heeft Froukje heeft een simpele en originele oplossing voor de rondslingerende ballen bedacht. Door een bak te maken met elastieken kunnen straks alle ballen makkelijk opgeborgen worden. Lijkt het jou ook leuk om zelf zo’n ballenbak te maken? Hier vind je de werkbeschrijving.

Muur
Jay en Marieke willen meer sfeer in de hal. Dit is al aardig gelukt met de vloer, maar nu voorziet Miranda de muren ook nog van een likje verf. De meeste mensen kiezen voor wit, maar Miranda gaat het even heel anders doen! Door de muren in de kleur zetel te schilderen krijgt de hal een warme uitstraling. Het plafond en de muur hebben een grove structuur en om daartussen een strakke lijn te krijgen, kit Miranda de randen af met acrylaatkit.  Als je een muur met structuurfverf wilt overschilderen, houd er dan rekening mee dat de oppervlakte die je moet schilderen minstens twee keer zo groot wordt dan bij een vlakke muur. Je hebt dus veel meer verf nodig!

Oplevering
Nadat de styling is aangebracht en alle spullen netjes zijn opgeborgen, kan de hal opgeleverd worden! Jay en Marieke hoeven zich niet meer te ergeren aan de rommel op de grond want voor elk dingetje is er nu een opbergplek.

ID: 330

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven