Huis
Tuin
Video

Een warm welkom!

Hal
Thomas pakt de kale en ongezellige hal van Eleanor en Roek van top tot teen aan! Zo steekt hij de trap in een nieuw jasje en maakt hij een aantal handige opbergers. Ook legt hij een bijzondere tegelvloer en bekleedt hij de wanden van de hal op verschillende manieren voor extra sfeer.

Traprenovatie
Thomas start zijn klus met de grootste blikvanger van meeste halletjes: de trap. Een traprenovatie is een meerwaarde voor een woning en bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van een hal of kamer. Thomas heeft gekozen voor laminaat overzettreden van lichtgrijs eiken die perfect bij de rest van het ontwerp passen. Is jouw trap ook toe aan vernieuwing? Klik hier nog eens in detail na te lezen hoe Thomas deze klus klaart. 

Opgeruimd staat netjes
In een hal kun je meer opbergruimte creëren dan je denkt. Zo heeft Thomas voor de hal van Eleanor en Roek een garderobekast, een handige schoenenopberger en een lade op wielen voor onder de trap gemaakt.

Extra sfeer aan de wand
Voor de wanden heeft Thomas gekozen voor lambrisering. Houten wandbekleding ofwel lambrisering geeft net even wat extra sfeer aan je hal of woonkamer. Je kunt ook heel makkelijk zelf een lambrisering maken. Met underlayment, een paar latjes en een tacker kom je al een heel eind.

TIP: Voor een extra leuk effect kun je sleuven in de platen frezen zodat het net lijkt alsof de lambrisering uit allemaal losse latjes bestaat. Deze manier van lambrisering maken is niet alleen minder tijdrovend, maar ook beter voor je portemonnee.

Victoriaanse tegels
Tegels zijn slijtvast en hebben daardoor een lange levensduur. Dat is wel zo prettig voor een intensief gebruikte ruimte zoals de hal. Thomas heeft gekozen voor tegels met een bloemenmotief. Deze tegels geven de hal een warme uitstraling. Wil jij ook zelf een tegel vloer leggen? Hier lees je hoe het moet.

Afwerking
De afwerking en het schilderwerk is vaak de finishing touch die de sfeer en uitstraling bepaalt. Thomas heeft de lambrisering op twee verschillende manier bevestigd en geschilderd wat voor een speels en levendig effect zorgt. Door gebruik te maken van warme materialen in de accessoires krijgt de hal de gewenste sfeer.

Dat is nog eens een fijne binnenkomer!

ID: 162

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven