Huis
Tuin
Video

Een kindvriendelijke trap: hier moet je aan denken!

Je wil natuurlijk niet alleen een mooie trap, maar ook vooral een veilige trap. Vooral wanneer je kinderen in huis hebt. Wat een trap een veilige trap maakt? Wij hebben een aantal puntjes voor je op een rijtje gezet.

1. Een dichte trap doet het 'm

Kies – indien dat kan – voor een dichte trap. Het oogt wellicht iets minder luchtig, maar een dichte trap is een stuk veiliger als een open variant. Bovendien zorgt een dichte trap voor een stuk minder warmteverlies, een win-win situatie dus!

2. Een traphekje: handig én hip!

Als je nog jonge kinderen in huis hebt is het slim een traphekje aan te schaffen. Door boven - maar ook vooral onderaan - de trap een traphekje te plaatsen voorkom je een hoop gedoe. Én tegenwoordig zijn traphekjes in vele varianten te verkrijgen, gelukkig!

3. Stevige leuningen

Het klinkt zo logisch, maar toch wordt dit vaak vergeten: zorg voor stevige leuningen. Zit je leuning al maanden een beetje los? Zorg er dan voor dat je hem even goed vastzet én dat je hem goed kunt vastpakken. Je kunt zelfs – als je kinderen in huis hebt – overwegen om een extra kinderleuning te monteren, die natuurlijk een stukje lager zit dan de normale leuning. 

4. Last but not least

Als laatste is het belangrijk dat de treden van je trap niet te glad zijn en je kunt zien waar je loopt. Zorg dus voor een goede antislip laag of vloerbedekking op de trap en een goede lamp in het trapgat.

Geen kinderen meer in huis maar wel toe aan een nieuwe trap? Kies voor een trap midden in de woonkamer als je van een eyecatcher houdt! Benieuwd geworden? Lees dan hier verder. 

Fotocredits
Headerfoto: Ryan Tauss - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 4167

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven