Huis
Tuin
Video

5 originele manieren om een saaie trap op te vrolijken

De trap is waarschijnlijk zo’n object in je huis waar je niet zo veel aandacht aan besteedt. Echter is dit misschien een van de meeste gebruikte objecten in je huis, dus hij verdient wel wat liefde. Leuk hem bijvoorbeeld op met een van deze tips!

Je kunt alle kanten op met je trap. Inspiratie nodig? We zetten wat tips en mogelijkheden voor je op een rijtje: 

Stoer met leer

Het klinkt misschien gek, maar een leren bekleding kan heel mooi staan op de trap. Het staat stoer en industrieel, vooral als je het combineert met staal. Op den duur kun je op leer wel gebruikssporen gaan zien. Dit is echter niet iets slechts: zo krijg je trap juist een uniek uiterlijk!

Donker contrast

Als je een lichte gang hebt, kun je de de trap juist een donkere kleur geven. Een witte muur met een pikzwarte trap is heel stijlvol en zorgt ervoor dat je trap alle aandacht krijgt. Het zorgt daarnaast ook voor rust. Vind je zwart nog iets te heftig? Ga dan voor verschillende tinten van een donkere kleur, zo krijg je een speels effect.

Mooi kleurtje

Echter is zwart natuurlijk ook maar zwart. Heb je een lievelingskleur of een andere kleur die veel in je huis voorkomt? Verf je trap dan in deze kleur! Of het nu groen, blauw, paars of geel is: je trap valt in ieder geval op.

Gezellige print

In plaats van een effen kleur, kun je je trap ook een printje geven. dit kun je doen met tegels met een mooie print. Een goedkopere en makkelijkere optie is je trap beplakken met plakvinyl. Dit plak je simpelweg op de trap en hij heeft een mooie print.

De leuning

Niet alleen de traptreden verdienen een make over. Ook de leuning of het hekje kun je omtoveren. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw hekje kopen en deze op de trap zetten. Ook de leuning kun je een andere kleur schilderen of bekleden met leer of een andere stof.

Julia van Rijn
ID: 8212

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven