Huis
Tuin
Video

Geen fan van kerstbomen? Maak een kerstkokedama!

Een kerstboom kan best een uitgave zijn en neemt veel ruimte in beslag in de woonkamer. Wanneer je een klein huis hebt of gewoon niet zo fan bent van kerstbomen, kun je heel gemakkelijk een Kerstkokedama maken!

Kerstwatte?

Een kokedama is een Japanse manier van het inbinden van je planten. Je bindt de aarde op in mos en hier bovenop groeit een sierplant. Zeker in Japanse tuinen zie je dit veel, als staande planten maar ook als hangplanten. Kokedama betekent letterlijk bal van aarde of mosbal. Wij hebben een leuke manier gevonden hoe je deze Japanse techniek super kersterig kunt maken!

Dit heb je nodig:

  • Een sierplant of klein kerstboompje
  • Strip of lap mo
  • Ijzerdraad of touw
  • Draadverlichting of kerstlampjes
  • Draadtang

Aan de slag!

Eigenlijk is dit een heel simpel project. Haal de plant uit de pot en haal de overtollige aarde weg. Nu is het belangrijk dat je de wortels en overige aarde goed aandrukt en er een balletje van maakt. Hierna zet je de het bolletje op de lap mos en deze knoop je eromheen. Zet alles vast met het ijzerdraad of touw. Nu kun je er draadverlichting omheen knopen. Klaar is kees!

Is dit iets te snel gegaan? Check de video hieronder!

Fotocredits:

Headerfoto: Wikipedia

Esmée Duindam
ID: 9734

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven