Huis
Tuin
Video

Yes! Vanaf vandaag verkoopt deze supermarkt weer tropische kamerplanten!

Kun jij met dit grauwe weer wel wat tropische vibes in huis gebruiken? Dan is er maar één oplossing: tropische planten in huis. Meer, meer, meer! En laten die nou net in de aanbieding zijn bij budgetsupermarkt Lidl.

We zijn gek op vrijwel alle planten. We kunnen dan ook altijd wel een reden bedenken om er meer in huis te halen. Maar de palmsoorten scoren momenteel wel extra veel punten vanwege hun tropische verschijning. Lucky us én lucky you dat Lidl vanaf vandaag weer een aantal mooie tropische planten verkoopt voor een heel klein prijsje! De volgende vier om precies te zijn.

Vredespalm

De Vredespalm -of volgens de Latijnse benaming Cycas Revoluta- is een prachtige palm die ontzettend weinig water nodig heeft. Je kunt ‘m in de winter zelfs gerust één tot anderhalve maand zonder water laten staan. Verder staan ze het liefst op een gemiddelde tot zonnige standplaats waar ze ongeveer 3 tot 5 uur aan direct zonlicht krijgen.

Kamerpalm

De Zamioculcas Zamiifolia -of afgekort ook wel ZZ-palm of kamerpalm- heeft misschien een moeilijke naam, maar is dat qua verzorging totaal niet. Hij staat niet voor niks in dit lijstje van 5 makkelijk te verzorgen kamerplanten. Hij vindt het namelijk het fijnst als je ‘m zo veel mogelijk met rust laat en pas water geeft als de grond volledig is uitgedroogd. Hij heeft genoeg licht nodig, maar je kunt ‘m beter niet in de volle zon zetten.

Olifantspoot

De Olifantspoot -of Beaucarnea Recurvata zoals ‘ie officieel heet- is een bijzondere plant die zijn bijnaam dankt aan de verdikking onderaan de stam. Buiten zijn leuke verschijning is de verzorging ook nog eens heel simpel: geef ‘m pas een klein beetje water als de grond droog aanvoelt. 

Waaierpalm

De Livistona rotundifolia -oftewel de Waaierpalm- is een echte blikvanger met haar mooie waaiervormige bladeren. Daarnaast zuivert ‘ie ook nog eens de lucht. De Waaierpalm houdt er van om op een warme plek te staan, maar kan direct zonlicht niet verdragen. Daarnaast is het belangrijk dat je de aarde altijd licht vochtig houdt. 

Koopje!

De planten kosten slechts €4,99 per stuk, grote kans dus dat ze enorm hard gaan. Wil je er eentje bemachtigen? Dan zul je er op tijd bij moeten zijn! 

Marjolein Sintenie
ID: 9665

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven