Huis
Tuin
Video

4 simpele manieren om de graslelie te stekken

Als er één plant makkelijk te stekken is, dan is het de graslelie wel! De kleine stekjes groeien namelijk gewoon aan de plant zelf. Wij leggen uit hoe je op een simpele manier meerdere graslelies in huis haalt.

Eerder schreven we hier al over hoe makkelijk de graslelie te verzorgen is en hij is ook net zo makkelijk te stekken. Er zijn zelfs maar liefst vier manieren om je plant te vermeerderen.

Zo makkelijk stek je de Scindapsus
Kamerplanten

1. Scheur een deel van de plant af

Deze eerste manier kost wel wat kracht, maar het werkt wel heel goed. Als de graslelie gegroeid is tot een grote plant en de kluit lekker droog is, kan je hem uit de pot halen en de kluit doormidden scheuren. Dit klinkt best wreed, maar de graslelie kan wel tegen een stootje! Als je allebei de delen in een eigen pot doet, heb je op een hele makkelijke manier een extra graslelie erbij. Belangrijk is wel om het in de lente te doen, omdat de plant dan de meeste kracht geeft en de wortels daardoor sneller kunnen herstellen.

2. Zet de babyplantjes in een potje

Als de graslelie het goed doet, zullen er lange stengels aan groeien met kleine babyplantjes. Je herkent ze gelijk: een puntje waaruit heel veel kleine sprietjes komen. Bij deze manier haal je die kleine plantjes niet van de grote plant af, maar zet je ze in een apart potje aarde, terwijl ze nog aan de grote plant vast zitten. Zo zal het babyplantje sneller wortels schieten. Na een paar weken knip je de stengel door en groeit het plantje zelf tot een grote graslelie.

3. Wacht tot luchtwortels

Ook bij deze manier moet je gebruik maken van de kleine babyplantjes. Er kunnen namelijk ook wortels aangroeien, terwijl ze nog in de lucht hangen! Het is hierbij alleen een kwestie van wachten. Wanneer je wortels ziet, knip ‘m dan van de moederplant af en zet hem in een apart potje met aarde.

4. Zet de babyplantjes in water

Geen geduld? Een graslelie kun je ook goed stekken door het babyplantje op water te zetten. Zo hoef je niet te wachten tot er luchtwortels aankomen en kun je het plantje eraf knippen wanneer je dat wil. Zet ‘m in een glaasje water en wacht tot er wortels aangroeien. Het leuke van deze methode is dat het er ook nog eens gezellig uitziet al die plantjes op water. Zie je de wortels al komen? Zet de kleine babyplantjes dan in een potje met aarde en wachten maar!

Fotocredits

Headerfoto: Floor
Foto 1: Mama Botanica
Foto 2: Floralist

Bron: Sprinklr

Alieke van Rijn
ID: 9629

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven