Huis
Tuin
Video

Wow: de geldboom bestaat dus echt!

Ken jij de Pachira Aquatica al? Deze plant ziet er niet alleen mooi uit, hij heeft ook nog eens een ontzettend leuke bijnaam, namelijk het 'geldboompje'. Wie wil dat nou niet in zijn interieur hebben?

De afkomst

De plant komt van oorsprong uit de moerasgebieden van Zuid-Amerika, maar in Azië is hij ook heel bekend . Zij gaven hem zelfs een bijnaam. Ze geloofden dat de bladeren van de Pachira geld konden vangen en dat de plant geluk aantrok en daarom bedachten ze een naam voor hem: De geldboom! 

Handig! Deze 3 planten verjagen vlooien
Woonkamer

Zo mooi staat hij in je interieur

Of geld je echt gelukkig maakt? Deze plant in elk geval wel! Hij staat namelijk heel mooi in je interieur. Je hebt ze in allerlei verschillende groottes, van een klein plantje tot een heuse boom. Omdat de stam gevlochten is en hij heldergroene bladeren heeft, is de boom een echte eyecatcher in je plantenverzameling.

Verzorging

Verder is de plant eigenlijk heel makkelijk te verzorgen. Het is wel belangrijk dat hij op een lichte plek staat, waar niet teveel direct zonlicht komt. Staat 'ie op een te warme plek? Dan zullen er bruine randjes aan de bladeren komen. Verplaats hem dan snel naar de schaduw!

Ook heeft de plant niet heel veel water nodig. Controleer één keer per week of de potgrond vochtig genoeg is. Als het nog vochtig is, sla je het een weekje over en anders geef je hem wat water bij. Maar onthoud: de grond kan beter iets te droog zijn, dan te vochtig!

Al met al, een perfect cadeau om te geven bij een housewarming, verjaardag of gewoon voor jezelf als je 'geld' nodig hebt.

Fotocredits

Headerfoto: Pokon
Foto 1: shanleighwats - Instagrams
Foto 2: Verdabotanic - Instagram
Foto 3: Happy interior blog

Bron

Pokon

Alieke van Rijn
ID: 9575

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven