Huis
Tuin
Video

Zo laat je planten shinen in een open kast of wandrek!

Planten in de vensterbank, planten in een hanger of planten op een standaard; we kennen het inmiddels wel. Maar heb je er al eens aan gedacht om je planten te laten shinen in een open kast?

Open kast

Wanneer je je planten in een grootse open kast zet, kun je ze mooi clusteren voor een geweldig groen geheel! Zo krijg je echt een botanische hoek. Je kunt diverse soorten planten combineren voor een speels effect. Zo kun je bijvoorbeeld hangplanten wat hogerop zetten, zodat die gedeeltelijk over de plank heen vallen. Hiernaast zet je dan een ‘gewone’ kamerplant die juist de hoogte in groeit.

4 originele manieren om kledinghangers in huis te gebruiken
Zelfmaakideeën

Wandrek

Je kunt ook voor een wandrek kiezen, waar je diverse kleine planten in zet. Deze hang je gemakkelijk aan de muur en kun je ook combineren met andere kleine plantenrekjes en wandkastjes. Hier kun je vooral wat kleinere planten op kwijt, zoals kleine kamerplantjes, cactussen of vetplanten. 

Plantenrek

Wil je liever iets onopvallender gaan of wil je alles van de muur afhouden? Dan kun je kiezen voor een kleiner plantenrekje, zoals deze. Hier kun je ook aardig wat planten op kwijt, maar kun je wat lager bij de grond houden. Zowel leuk voor binnen als buiten! 

Fotocredits:

Headerfoto: Loods 5
Foto 1: Loods 5
Foto 2: Xenos
Foto 3: Loods 5

Esmée Duindam
ID: 9937

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven