Huis
Tuin
Video

3 keukenitems die iedereen verkeerd opbergt

Als je jouw keukenitems verkeerd opbergt kunnen ze veel sneller slijten dan ze al doen. Zonde, want je wil niet elke keer nieuwe pannen moeten kopen omdat de hele bodem is versleten. En je glazen die gemakkelijk kapot gaan? Berg ze dan voortaan anders op.

1. Glazen

Glazen zijn gevoelig en helemaal als je ze op de kop opbergt. Daar zijn ze gewoonweg niet voor gemaakt. Doordat de randen van de glazen dunner zijn dan de onderkant komt er teveel kracht op staan en kunnen de glazen gemakkelijk breken. Dus zet je glazen rechtop in de kast.

2. Messen

Heb je een messenlade waar je ook gewoon je keukenmessen in bewaart? Dan kan het maar zo zijn dat jouw messen heel snel bot zijn en slijten. Wanneer je alle messen namelijk bij elkaar in dezelfde lade bewaart komen ze tegen elkaar aan en beschadigt de snijkant van het mes gemakkelijk. Berg je messen daarom met zorg op. Zet je messen in een messenblok, of hang ze op aan een magnetische strip.

3. Pannen

Versleten pannen ontstaan niet alleen doordat je regelmatig lekker aan het koken bent. Wanneer je jouw pannen stapelt schuren de pannen langs elkaar en dit zorgt voor krassen op jouw pannen. Misschien niet zo erg denk je, maar de binnenkant van de pan beschadigt ook. Hierdoor blijven jouw gebakken eitjes elke keer plakken in de pan en verbranden ze een stuk sneller vanwege de beschadigde antiaanbaklaag. Berg je pannen daarom naast elkaar op en heb je hier geen ruimte voor? Doe dan keukenpapier tussen je pannen als je gaat stapelen.

Bronvermelding

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

ID: 3204

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven