Huis
Tuin
Video

4 tips voor de juiste verlichting in de keuken

De verlichting in je keuken is superbelangrijk. Je wil er lekker in kunnen werken, maar het moet ook gezellig zijn. Wij geven je tips hoe jij de juiste verlichting in je keuken kiest.

1. Basisverlichting

De basisverlichting van je keuken zorgt er vanzelfsprekend voor dat de basis van je keuken is verlicht. Dit gaat bijvoorbeeld om een hoofdlamp die je in het midden van de keuken hebt hangen. Zorg dat eerst je basisverlichting op orde is.

2. Werkverlichting

Maar met basisverlichting ben je er zeker nog niet. In een keuken wil je goed kunnen werken. Uien snijden met een scherp mes en koken zonder dat iets aanbrandt: hierbij wil je alles goed kunnen zien. Dit bereik je met werkverlichting. Kijk op welke plekken in de keuken je extra verlichting nodig hebt en hang hier bijvoorbeeld felle spotjes neer. Wil je ’s avonds graag wat zachtere verlichting? Zorg dan voor spotjes die je kunt dimmen.

3. Praktische verlichting

Als je verlichting hebt op de plekken waar je het meeste werkt, ben je al een goed stuk op weg. Maar denk ook eens aan andere praktische verlichting in je keuken. Als je keuken een donkere plek in huis is, kun je kiezen voor verlichting in je keukenla die aangaat als je de la opendoet. Dit soort verlichting is ook handig in de kast waar je pannen in staan, zodat je zeker niks kwijtraakt.

4. Sfeerverlichtig

Naast werkbaar moet je keuken ook gewoon lekker gezellig zijn, zeker als je ‘m gebruikt als woonkeuken. Dit bereik je met sfeerverlichting. Het verschilt per ruimte hoe je dit het beste kunt aanpakken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld spotjes met zacht licht bij de keukenkastjes of bij je wijnrek.

Fotocredits:

Headerfoto: Le Creuset -Unsplash
Bron: Eigenhuiskeukens

Julia Dilissen
ID: 9056

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven