Huis
Tuin
Video

5 onverwachte producten die je in huis hebt en kunt gebruiken als plantenvoeding

Heb jij zielige plantjes in huis die er niet zo heel gezellig meer bij staan? En ook nog eens geen plantenvoeding in huis? Ga dan aan de slag met deze 5 onverwachte producten.

Kookvocht van eieren

Heb je eieren gekookt? Dan kun je dit water gebruiken voor je planten. In het water zitten namelijk sporen van calcium die goed zijn voor je planten. Dit komt doordat je eieren dit calcium afgeven.

Eierschalen

Omdat er in de eierschalen calcium zit kun je deze schalen ook zelf gebruiken als plantenvoeding. Maal de eierenschalen goed fijn en meng dit met kokend water. Laat het een nachtje intrekken en de volgende dag kun je jouw zelfgemaakte plantenvoeding gebruiken.

Koffie

Koffie is heel goed voor je planten. Heb je nog een beetje koffie over? Doe hier dan een flinke scheut water bij en laat het goed afkoelen. Vervolgens kun je dit bij je planten gieten. Ook de koffiedik is heel goed voor je planten. Tijd om lekker te recyclen dus.

Groene thee

Heb je nog een bodempje groene thee over? Dan kun je dit afgekoeld ook goed gebruiken voor je planten. Ook gebruikte theezakjes zijn goed voor je planten. hang ze in koud water en geef dit vervolgens aan je plant. In thee zit namelijk tannine en hier gaan je planten een stuk sneller van groeien.  

Groente-en fruitafval

Op je composthoop gooi je natuurlijk gft-afval, maar hou een paar schillen over. Het gaat wel een beetje stinken als je al je groente- en fruitafval op je kamerplanten gooit. Gebruik daarom een paar schillen, doe deze een nachtje in gekookt water en voilà: je hebt je eigen plantenvoeding gemaakt. 

Fotocredits
Headerfoto: Kaboompics - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3497

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven