Huis
Tuin
Video

5 tips om je kleine keuken groter te laten lijken

Een grote en ruime keuken is natuurlijk de droom van iedereen die houdt van koken. Maar dat is nou eenmaal niet altijd mogelijk. Gelukkig bestaan er genoeg mogelijkheden om je keuken in ieder geval groter te laten lijken.

1. Kies de juiste kleur

Kleuren doen ontzettend veel met een ruimte. Het kan de ruimte groter doen lijken, maar ook kleiner. Kies je voor een witte of lichte kleur van je keuken of keukenwand, dan laat dit je keuken optisch groter lijken. Vind je wit iets te klinisch, dan kun je voor lichte pastelkleuren en houtaccenten kiezen om warmte toe te voegen.

2. Zorg voor genoeg licht

Het helpt niet alleen als de keuken zelf licht is, maar ook als de omgeving licht is. Daglicht is natuurlijk het allermooist, maar is dat schaars in jouw huis, zorg dan voor een lamp die genoeg licht geeft. Denk aan een mooie lamp aan het plafond maar ook aan spotjes in je afzuigkap. Dit is niet alleen wel zo veilig tijdens het koken (je moet nou eenmaal wel zien wat je aan het doen bent), maar dit zorgt er ook voor dat je keuken ruimer oogt.

3. Zo weinig mogelijk op het aanrecht

De truc is om je keuken zo minimalistisch mogelijk in te delen en alleen de hoognodige items op je keukenblad te zetten. Dit staat niet alleen veel netter, zo lijkt je keuken ook nog eens veel ruimer. Zo’n blender is bijvoorbeeld erg praktisch, maar gebruik je ‘m maar ééns per maand? Dan kun je ‘m maar beter gewoon opbergen en uit de kast trekken wanneer je ‘m echt nodig hebt. Scheelt enorm veel ruimte op je keukenblad.   

4. Glanzende tegels

Niet alleen kleur houdt je voor de gek qua optische grootte, ook spiegelingen helpen daarbij. Kies bijvoorbeeld voor glanzende tegels omdat die het licht weerkaatsen en de keuken groter doet lijken.

5. Weg met de knoppen en greepjes

Dat je alleen de hoognodige dingen op je aanrecht laat staan weten we dus, maar wil je helemaal geen onnodige poespas in je keuken, dan kun je ook de knopjes en greepjes van je keukenkastjes weg laten halen en vervangen door een simpel druksysteem.

Meer inspiratie voor een elegante en greeploze keuken? Bekijk dan ook dit artikel.

 Fotocredits
Headerfoto: Charles Deluvio - Unsplash
Foto 1:  Up Interiors

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 2855

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven