Huis
Tuin
Video

9 redenen om altijd appelazijn in huis te hebben

Sommige producten lijken een multifunctionele functie in het driedubbele kwadraat te hebben. Zoals appelazijn! Je kunt hier súperveel dingen mee. Wij geven je negen redenen waarom je altijd een flesje appelazijn in huis moet hebben.

1. Goede spijsvertering

Kun je niet zo goed naar de wc? Los het op met appelazijn! Doe één of twee eetlepels azijn bij je flesje water. Drink het flesje niet in één keer op, maar verspreid het over de dag. Anders zit je straks nog de hele dag op de wc... Let op: appelazijn is erg slecht voor je tanden, dus drink het mengseltje met een rietje zodat het zo min mogelijk met je tanden in aanraking komt. 

2. Littekens en ouderdomsvlekjes

Verminder littekens of vlekjes op je huid met appelazijn. Doe wat appelazijn op een wattenstaafje en smeer dit uit over je litteken of vlekje. Doe dit een paar weken lang en je zult al snel resultaat zien.  

3. Fijne nachtrust

Appelazijn werkt ook perfect voor een goede nachtrust. Als je slecht slaapt, drink dan een kop thee met een beetje appelazijn. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk rustig in slaap kan vallen.

4. Vermindert roos

Last van roos in je haar? Doe dan na het wassen een oplossing van water en appelazijn in je haar. Appelazijn heeft antibacteriële eigenschappen die de bacteriën en schimmels die roos veroorzaken verwijderen. Hierdoor kan je droge hoofdhuid weggaan. Extra voordeel: appelazijn laat je haar glanzen.

5. Jeukende muggenbulten

Muggenbulten kunnen extreem jeuken. Maar gelukkig is hier ook een oplossing voor: appelazijn! Doe wat appelazijn op een watje en dep dit op je muggenbult. De jeuk zal snel verdwijnen. Nu die muggen nog! Gelukkig werken deze planten daar perfect tegen! 

6. Glimmend servies

Wil je extra glanzend servies? Natuurlijk wil je dat! Dit krijg je makkelijk door wat appelazijn toe te voegen aan het bakje in de vaatwasser.

7. Smaakmaker

Een scheutje appelazijn is lekker bij je soep. Dit geeft je soep een lekker frisse smaak. Let wel op dat je er niet teveel in doet, dan smaakt heel je pan naar appelazijn. Appelazijn is overigens ook lekker door je salade. Let ook hier op je tanden, en nuttig het met mate. 

8. Schoonmaakmiddel

Appelazijn kan prima worden gebruikt als schoonmaakmiddel. Doe wat appelazijn bij je sop en je krijgt je badkamer bijvoorbeeld sneller kalkvrij.

9. Zweetoksels

Ga zweetoksels tegen met appelazijn. Door de antibacteriële eigenschappen van appelazijn wordt de bacteriële groei tegengehouden. Dit voorkomt een nare geur onder de oksels. Doe wat appelazijn in een kom, doop er een wattenschijfje in en dep dit op je oksels. Of meng wat water met appelazijn en doe het in een spuitflacon.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3786

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven