Huis
Tuin
Video

Afvallen? Je eet minder van een bord met deze kleur

Dat je van een groot bord meer eet, wist je misschien al. Maar had je ook enig idee dat de kleur van je servies invloed heeft op je eetlust? Als je wil afvallen, kun je daarom het best kiezen voor een bord in déze kleur..

Afvallen? Ga voor een rood bord

Als je graag wat kilootjes kwijt wil, kun je natuurlijk het best gezond eten en sporten. Maar als zoiets simpels als de kleur van je bord daar óók bij kan helpen.. waarom niet? Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat je minder eet uit een rood schaaltje, dan bijvoorbeeld een witte of een blauwe variant. Dit komt waarschijnlijk doordat we de opvallende kleur associëren met gevaar en meer op onze hoede zijn. We zien het als een soort stopteken.

Vorkje prikken onder het genot van een muziekje

Wist je dat niet alleen de kleur van het bord, maar ook het bestek en zelfs de muziek die je luistert terwijl je eet de smaak van je eten en je eetlust beïnvloeden?

Zo heeft de grootte van je bestek invloed op de smaak. Een toetje eten we bijvoorbeeld vaak met een klein lepeltje, waardoor je dat kleine lepeltje ook associeert met een zoete smaak. Wil je iets lekkerder laten smaken? Serveer het dan op een wit bord, blijkt uit dit Spaans onderzoek

Daarnaast kan muziek ook nog invloed hebben op jouw driegangendiner. Staat de muziek hard? Dan zal je toetje minder zoet smaken, maar.. chips juist krokanter!

Fotocredits
Headerfoto: Thought Catalog

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4062

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven