Huis
Tuin
Video

Om deze gevaarlijke reden moet je de afzuigkap regelmatig schoonmaken

Wist je dat een vieze afzuigkap veel sneller in brand vliegt? Je zou toch wat meer aandacht moeten besteden aan dit onderdeel in je keuken, voor je eigen veiligheid!

De buitenkant van de afzuigkap kan er nog zo spic en span uitzien, maar de filters zijn vaak ontzettend vies. De afzuigkap trekt niet alleen vieze geurtjes uit je keuken, maar ook vettigheid en stof. Deze laatste twee zijn ontzettend brandbaar, zeker als er dikke lagen op de filters zitten. Als je een vlam in de pan hebt, kan dus zo je hele keuken in brand staan!

Zo maak je je handschoenen, mutsen en sjaals weer lekker schoon!
Huishouden

Onze filtertruc!

Hoe weet je of je de filters moet vervangen? Daar hebben wij een handige truc voor! Als je filters te vol zitten met vettigheid en viezigheid, wordt de zuigkracht van je afzuigkap minder. Hierdoor kan de afzuigkap ook niet meer optimaal werken. Sowieso verstandig om af en toe te testen!

Dus wat moet je doen? Houd een velletje keukenpapier tegen het rooster van de afzuigkap en zet hem aan. Als hij tegen de afzuigkap blijft plakken dan kan hij nog genoeg zuigen dus zitten de filters nog niet vol!

Fotocredits:

Headerfoto: Zozz_ - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 10079

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven