Huis
Tuin
Video

Met deze simpele tip wordt je avocado minder snel bruin

Avocado is heerlijk, maar in je eentje een hele in één keer opeten is misschien een beetje veel. Bewaren gaat echter altijd zo lastig, want de overgebleven helft wordt altijd zo snel bruin. Gelukkig hebben wij hier een trucje voor.

Als je avocado al bruin is als je hem opensnijdt, dan is daar helaas niets meer aan te doen. Wel kunnen we je helpen om je opengesneden avocado zo lang mogelijk te bewaren zonder dat 'ie bruin wordt.

Zuurstof

Als je een avocado opensnijdt, komt de binnenkant in contact met zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de avocado bruine plekken krijgt. Daarnaast maakt het snijden de cellen stuk waardoor hij gaat ‘roesten’. Dit is een reactie van de avocado om zich te weren tegen beestjes en bacteriën. Gelukkig is er een bepaald soort materiaal dat deze reactie juist niet veroorzaakt.

Ander mes

Het zit hem dus allemaal in het mes waarmee je de avocado snijdt. Je kunt namelijk het beste een plastic mes gebruiken. Wie had dat gedacht? Ook een keramisch mes zorgt ervoor dat je avocado mooi groen blijft, maar plastic is wel het goedkoopst.

Julia van Rijn
ID: 9033

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven