Huis
Tuin
Video

Wij deden dit fout! Zó moet je je bestek dus in de vaatwasser zetten

Het is het onderwerp van vele discussies: moet het bestek met het handvat naar boven, of toch naar beneden in de vaatwasser? Wij geven je het antwoord en lossen de discussie voor eens en altijd op.

Naar boven én naar beneden

Tja, het is ook niet wat wij verwacht hadden, maar toch is het zo. Als je de lepels en vorken om en om omhoog zet, dan blijft het vuil minder tussen het bestek plakken en kan je vaat écht schoon worden. We raden je wel aan om al je messen met het handvat omhoog in het mandje te zetten. Messen kunnen nogal scherp zijn en je kunt je zo verwonden als ze met de scherpe kant omhoog staan.

Moet alles altijd in het mandje?

Zeker niet! Grote messen kun je beter boven in de la leggen. Daar passen ze beter en beschadigen ze minder. Het allerbeste is om je goede messen met de hand af te wassen en om dan zout, azijn en bleek te ontwijken! Ander groot keukengerei kun je ook het beste boven in het laatje leggen. Leg de soeplepels met de holle kant naar beneden, zo voorkom je dat ‘ie volloopt met water.

Veel nieuwe vaatwasser hebben tegenwoordig ook een speciale besteklade bovenin de vaatwasser. Hier kun je ook prima je bestek kwijt. Als je zorgt dat er genoeg ruimte zit tussen elke mes, vork en lepel dan komt het bestek weer lekker schoon de vaatwasser uit.

En de rest van de vaat?

Tja, hoe zit het dan met de rest van de vaatwasser? We leggen het hier voor je uit.

Fotocredits
Header: Anja Osenberg - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3986

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven