Huis
Tuin
Video

Dit is waarom boter altijd op kamertemperatuur moet zijn!

‘Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng deze met de cakemix en eieren in een kom.’ Eerlijk? Daar hebben we geen tijd voor. Moet boter nou écht op kamertemperatuur zijn voordat je ermee gaat bakken?

Toch maar even wachten

Het antwoord is luid en duidelijk: JA! Sterker nog, de kans is bestaat dat je baksel zelfs mislukt als je te koude boter gebruikt. Hoe dat kan? Als je ingrediënten gebruikt die op het moment van bakken verschillen in temperatuur kan het beslag gaan schiften. Dit houdt in dat de ingrediënten niet goed met elkaar mixen en je beslag korrelig wordt. Als je beslag gaat mixen kan je proberen wat je wilt, maar je baksel wordt er echt niet lekkerder op.

Bereiding

Naast dat je baksels van koude boter gewoon niet lekker worden is het bereiden van boter op kamertemperatuur ook nog eens een stuk makkelijker. Als er namelijk genoeg lucht in de boter zit kunnen de ingrediënten zich makkelijker mengen.

Kortom: voortaan kun je tóch beter even wachten tot de boter op kamertemperatuur is. Veel bakplezier!

Wil je ook gelijk weten of het nodig is om je oven voor te verwarmen? Ook daar hebben we antwoord op!

Fotocredits
Headerfoto: Amber Maxwell Boydell - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 4188

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven