Huis
Tuin
Video

Waarom je brood beter niet op het aanrecht kunt bewaren

Heb je trek in een bammetje? Hup, je pakt een sneetje uit de zak die op het aanrecht ligt en doet je favoriete beleg erop. Wacht, gaat er hier wat fout? Ja, en wij vertellen je wat en waarom.

Schimmels

Het is voor veel van ons heel normaal om brood op het aanrecht te bewaren. Toch kunnen we dit beter niet doen. Op het aanrecht is er namelijk een kamertemperatuur wat de perfecte temperatuur is om de schimmels in het brood te laten groeien. En wanneer je dit beschimmelde brood eet kun je een allergische reactie krijgen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten! 

Wat kun je dan het beste doen?

Het beste is om je brood direct na het kopen in te vriezen en een sneetje ontdooien wanneer je er een wilt eten. Je moet dan iets meer geduld hebben als je snakt naar een boterham, maar dat is het waard want je brood blijft dan een stuk langer goed!

Doe je dit al goed?

Bewaar je je wijn en deze groente- en fruitsoorten ook op de goede plek?

Fotocredits
Headerfoto: Mabel Amber - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

 

ID: 3982

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven