Huis
Tuin
Video

Dit lekkere drankje is ook een prima schoonmaakmiddel

Even de fles goed schudden en cola verandert in een snelle raket. Met wat Mentos erin en je kunt zo de fles de ruimte in laten schieten. Vul je bad met cola en Mentos en je hebt een zelfgemaakt bubbelbad. Leuke grapjes, maar cola kun je ook gebruiken als een serieus schoonmaakmiddel.

Ontkalken

Cola werkt als een ontkalker. Dit betekent dat je de wc er mee schoon zou kunnen maken. Gooi wat cola in de pot en laat het een half uur intrekken. Daarna doorspoelen en de kalk uit de wc is weg. Ook je waterkoker kun je ontkalken door cola te gebruiken. Handig toch?

Roest

Cola werkt ook heel goed tegen producten of spullen die geroest zijn. Heb je geroest handvat van je pan? Een geroeste deurkruk? Of misschien wil je jouw muntstukken uit je portemonnee oppoetsen? Met cola kan het allemaal.

Aangekoekte pannen

Heb je lekker gekookt, maar nu een hardnekkige aangekoekte laag in je pan? Je kunt wel eeuwig blijven schrobben, maar zelfs met heet water en zeepsop behaal je vaak niet het gewenste resultaat. Giet daarom wat cola in je pan en laat het goed weken. Je zult zien dat de aangekoekte laag uit de pan na een half uur los geweekt is. Dit kun je ook doen met de pitjes van je gasfornuis.

Kauwgom uit je haar

Heb je kauwgom in je haar gekregen? Ja, dat gebeurt toch echt vaker dan men wil. Je kunt het er met pindakaas vaak uitkrijgen, maar ook cola is hier heel geschikt voor. Hang de pluk haar in cola en laat deze een paar minuten weken. Daarna kan je voorzichtig de kauwgum uit het haar halen.

T-shirt

Heb je vlekken in je shirt van een pen of stift? Dan kun je dit er met cola zo weer uitkrijgen. Maak een mengsel van afwasmiddel en cola en meng dit goed door elkaar. Vervolgens doop je hier een schuursponsje in en ga je met dit sponsje over je T-shirt. Je zult zien dat de vlek verdwijnt, maar het schuursponsje is niet heel geschikt voor alle materialen. De vlek is weg, maar er zal gemakkelijk slijtage optreden.

Fotocredits
Headerfoto: NRD - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3357

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven