Huis
Tuin
Video

De 5 meest gemaakte fouten tijdens het koken

Het kan je hobby zijn of juist niet. De een neemt de tijd voor koken en de ander regelt het zo snel mogelijk. Deze 5 fouten maken beiden wel eens!

1. Hete pannen direct afwassen met koud water

Je pan is helaas niet gemaakt voor onverwachte temperatuurverschillen. Wanneer je een hete pan direct in de gootsteen zet en vol laat lopen met koud water, kan hij barsten of bol gaan trekken. Dit laatste is funest voor koken in het vervolg, omdat je pan niet meer geleidelijk verwarmd wordt hierdoor. Zeker wanneer je een inductie kookplaat hebt, maakt dit het koken met deze pan bijna onmogelijk.

Met deze 4 items creëer jij de perfecte eethoek
Woonkamer

2. Groenten te lang koken

Het is een slecht idee om je groenten lang te koken. Hierdoor verlies je alle vitaminen, die je weer wegspoelt tijdens het afgieten. Je kunt daarom je groenten beter zo kort mogelijk koken totdat ze gaar zijn of ze als alternatief stomen. Hierdoor behouden de groenten alle vitaminen.

3. De pan niet laten opwarmen

Dit is de meest gemaakte fout in de keuken! Je zet de pan op het vuur en de olie en het vlees gaan er direct in. Het is veel gezonder om je pan eerst goed op te laten warmen, vervolgens de olie erin te gieten en dan nog eventjes te wachten met het vlees. Hierdoor laat je je pan goed opwarmen en schroeit het vlees direct dicht in de pan. Het voordeel hiervan is dat het op deze manier het minste vet opneemt.

4. Knoflook direct in de pan

Grote kans dat jij dit ook verkeerd doet. Je hebt knoflook gesneden of geperst en gooit dit vervolgens direct in de pan. Het probleem hiermee is dat het gezondste gedeelte van de knoflook geen tijd heeft om vrij te komen. Laat je knoflook daarom eerst eventjes rusten na het persen.

5. Direct zout toevoegen

Zout kan heel agressief zijn ten opzichte van metaal. Wanneer zoutkristallen niet oplossen en warm metaal raken, kunnen ze lelijke vlekken achterlaten. Om deze reden is het een goed idee om zout pas toe te voegen wanneer het water in je pan kookt, waardoor het zout direct oplost.

Fotocredits:

Headerfoto: congerdesign - pixabay

Esmée Duindam
ID: 9492

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven