Huis
Tuin
Video

Naar deze 5 smaken kijken wij het meest uit in de herfst

Wanneer de gure herfst om je huis heen waait is het de hoogste tijd om weer allerlei lekkere dingen te gaan bakken. Wist je dat door de oven je huis een beetje natuurlijk opwarmt? Deze smaken passen perfect bij de herfst.

Appeltaart

Appeltaart is één van die heerlijke typische herfsttaarten. Dit komt voornamelijk doordat in appeltaart kaneel wordt gebruikt. De geur van kaneel doet ons namelijk denken aan de herfst.

Worteltaart

Een worteltaart past goed bij de herfst en dit komt vooral door de winterse kruiden zoals speculaaskruiden. De bekende kleuren van de herfst zijn rood, oranje en bruin. Dit komt overeen met de kleuren van de worteltaart en met een donkere thee er bij is het feest compleet.

Gedroogde vruchten

In de zomer zijn alle vruchten in volle bloei en dit is het perfecte moment om ze te drogen. De gedroogde vruchten zijn klaar omgegeten te worden in de herfst. Kruip lekker op de bank en geniet van dadels en vijgen.

Noten

Herfst is ook de tijd dat alle noten van de boom vallen. Denk maar eens aan eikeltjes en de gepofte kastanjes. Ze zijn niet allemaal eetbaar, maar wij vinden de herfst het perfecte seizoen om lekkere noten, zoals amandelen en hazelnoten, in ons winkelmandje te laten vallen. 

Pompoen

Last but zeker not least: pompoen! De ultieme herfstgroente met zijn heerlijke zoete smaak is een grote favoriet in de herfst. Let maar eens op hoe vaak je de smaak en geur 'pumpkin spice' voorbij ziet komen! 

Fotocredits
Headerfoto: Getty Images

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 2970

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven