Huis
Tuin
Video

Laat doffe glazen weer glanzen met deze snelle tip

Heb je een aantal doffe glazen in je keukenkastje staan die je daardoor ook het liefst in de kast laat staan? Hoeft niet! Want gelukkig is er een simpele manier om ze weer te laten glanzen. Lees verder en pronk weer met je mooie glaswerk!

Glanzende glazen

De doffe aanslag op je glazen wordt veroorzaakt door het kalk in het leidingwater. Aangezien dat wijntje veel beter smaakt in een stralend glas, hebben wij een supersimpele tip voor je. De held van de dag is onze grootste vriend in het huishouden: azijn.

Het magische sopje maak je door één deel azijn met één deel afwasmiddel en twee delen water te mengen. Maak hier een zachte doek vochtig mee en boenen maar. Binnen een paar seconden zullen je glazen weer stralen als nooit tevoren.

Wil je weten waar azijn nog meer goed voor is? Lees hier waar je dit wondermiddel allemaal voor kunt gebruiken.

Vaatwasser

Liever lui dan moe? Je kunt ook je vaatwasser gebruiken! Zet je doffe glazen, samen met een bakje azijn, in je vaatwasser en laat 'm op je reguliere programma draaien. Een vaatwastablet is niet nodig. Niet alleen zal je glaswerk er weer als nieuw uitzien, ook heeft je vaatwasser een goede onderhoudsbeurt gehad.

Fotocredits
Headerfoto: CBX - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3503

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven