Huis
Tuin
Video

3 simpele tips om je drankjes supersnel ijskoud te maken

Gezellig, veel gasten over de vloer! Toch maar even snel nog naar de winkel rennen, zodat je niet met te weinig drankjes zit. Maar hoe zorg je ervoor dat drank snel koel is? Deze drie tips bieden uitkomst.

1. Papiertje eromheen

Geen ijs in huis? Ook met dit trucje kan je drank snel koelen. Pak er een stuk keukenpapier, een zakdoek of een ander stuk papier/stof erbij en maak deze nat. Wikkel het om de fles of het blikje, en hup: de vriezer in! Na ongeveer een kwartiertje is je drinken lekker koel en klaar om gedronken te worden.  

2. Boren

Ja echt, boren. Deze truc vereist wat handigheid en kan dus zeker niet door iedereen uitgevoerd worden, maar het werkt wel razendsnel om blikjes te koelen. Hoe pak je het aan? Boor een gat in de deksel van een thermosfles. Schroef er een bout in, en maak deze aan de boor vast. Pak het blikje erbij, en doe een elastiek om de bovenrand. Schuif het blikje nu in het deksel. Door het elastiek glijdt het er niet uit! Zet de boor aan en draai het blikje door een bak met ijs. Razendsnel gekoeld, allemaal dankzij de wrijving die er ontstaat. Deze video van Buzzfeed laat zien hoe het werkt. 

Let overigens wel even op met openen, want het kan nog wel eens gaan schuimen... 

3. Snufje zout

Wist je dat zout het koelproces enorm versnelt? Dompel de fles drank onder in ijs, en strooi wat zout over het geheel. Na een aantal minuten: ijskoud drinken! Zout water heeft namelijk een lager vriespunt dan zoet water, waardoor de temperatuur van het ijs onmiddellijk zakt. Hoe het precies werkt zie je hier

Geniet ervan!

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Alex Holyoake - Unsplash

Bron: Kiwify

Christa Koeyvoets
ID: 8314

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven