Huis
Tuin
Video

Eieren invriezen? In deze gevallen kan het makkelijk!

Je wist het waarschijnlijk nog niet, maar eieren kun je eigenlijk prima invriezen. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor een snel ontbijtje of een feestje. Je kunt eieren echter niet op de normale manier invriezen…

Natuurlijk zijn verse eieren áltijd lekkerder, maar soms heb je nou eenmaal eieren over, of heb je de volgende ochtend tijd tekort. Dan kun je ze prima invriezen! Maar als je eieren invriest moet je wel opletten wat voor eieren je invriest. Zijn ze gekookt? Of is het roerei? Of gewoon rauw?

Gebakken eieren

Gebakken eieren kun je gewoon invriezen. Sterker nog, ze smaken lekkerder als je ze in de vriezer hebt bewaard dan in de koelkast. Je kunt bijvoorbeeld een ontbijtbroodje met ei in wat folie of een zakje invriezen en deze een nachtje laten ontdooien. Vervolgens heb je een lekker snel ontbijtje.

Gekookte eieren

Je kunt gekookte eieren in principe wel invriezen, maar de smaak komt niet echt ten goede. Het eiwit wordt namelijk hard en rubberachtig en er komt vocht vrij. Je kunt het eigeel daarentegen wel goed invriezen, gewoon in een zakje.

Roerei

Roerei is makkelijk in te vriezen. Zorg ervoor dat je de eieren niet te lang bakt en ze nog een beetje vochtig zijn. Laat ze afkoelen en stop ze daarna in kleine zakjes in de vriezer. Als je ze vervolgens wil eten, kun je ze in de koelkast of magnetron ontdooien.

Rauwe eieren

Je kunt rauwe eieren invriezen, maar niet met schil. De schil kan hierdoor namelijk breken. Breek dus eerst het ei open voordat je hem in een bakje of zakje invriest. Je kunt het eiwit en eigeel apart invriezen, of samen. Als je het samen invriest, kun je het ei het best eerst kloppen.

Eieren kun je natuurlijk ook gewoon in de koelkast bewaren. rauwe eieren kun je het beste op deze manier bewaren. 

Fotocredits
Headerfoto: Jakob Kapusnak - Unsplash

Bron: Reader's Digest

Julia van Rijn
ID: 8109

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven