Huis
Tuin
Video

Facelift voor je keuken

Keuken
De Sliedrechtse keuken van de familie Bot geven we een flinke maak-over. Het oubollige uiterlijk maakt plaats voor een hypermoderne uitstraling! Heb jij nu ook zin in een update van je keuken, zonder alles te moeten vervangen? Check onze budgettips!

1. Stal je verzameling uit 
Plaats een plank bovenaan de muur om al je mooie potten, pannen en speciaal servies uit te stallen. Je kan ze natuurlijk ook bovenop de keukenkastjes neerzetten. Dit maakt je keuken meteen een stuk leuker om naar te kijken. 

2. Vervang de knoppen
Een kleine moeite met veel resultaat: vervang de knoppen van de deuren. Zijn ze oubollig? Kies dan voor strak. Of andersom! Je vindt knoppen online of bij woonwinkels, maar denk ook zeker eens aan de kringloop. 

3. Mix oud met nieuw
Zet een vintage kast in een moderne keuken neer. Zo'n oud meubel geeft de keuken een elegante uitstraling en zorgt bovendien voor extra opbergruimte voor dingen die niet in de keukenkastjes passen. Heb je geen ruimte voor een extra kast, vervang dan de bestaande keukenkastjes voor versies in een heel andere stijl. 

4. Durf kleur te gebruiken
Laat je keuken knallen! Waarom zou een keuken alleen maar wit, zwart of bruin moeten zijn? 

5. Geef de kastjes een andere uitstraling
Verf de keukenkastjes eens in een andere kleur. Alles in het wit of juist een gewaagde pastelkleur. Vergeet niet om de deuren eerst te wassen of ontvetten. Je kan ze natuurlijk ook in een andere kleur spuiten in plaats van verven, maar dan is het het handigst om ze even te demonteren. 

En wat dacht je ervan om de deurtjes gewoon te vervangen? Scheelt je een hoop verfwerk. De deuren hebben vaak een standaard afmeting, dus je kan ze bijvoorbeeld vervangen door glazen versies, of juist een felle kleur. Een compositie maken van verschillende kleuren en materialen maakt je keuken een kunstwerk. 

6. Planten, bloemen en kruiden
Groen in je keuken geeft je de ruimte meteen een frisser gevoel. Denk aan planten en bloemen, maar ook aan je eigen verse kruiden. Dat staat niet alleen leuk, maar je kan ook meteen je eigen kruiden gebruiken tijdens het koken. 

6. Maak het gezellig
Deze ligt in het verlengde van de vorige tip: kleed je keuken lekker aan! Denk eens aan een mooi tapijtje, bijvoorbeeld. Vind je dit onhandig met schoonmaken, dan leg je 'm op een plek waar je minder in de weer bent met eten, zoals bij de ingang. Heb je genoeg ruimte, zet dan meubels neer die je niet zo snel in een keuken verwacht. Mooie stoeltjes of barkrukken bijvoorbeeld. Dit geeft echt het gevoel van een woonkeuken. 

7. Verf een wand met magneetverf
Met een magneetwand bewaar je al je bonnetjes, lekkere recepten en toffe foto's bij elkaar én je hebt altijd iets om naar te kijken. Een alternatief is krijtbordverf. Daar kan je alles opschrijven wat je moet onthouden, maar je kan ook je eetgasten vragen om ze te vragen wat ze vonden van jouw diner! 

Benieuwd naar de keuken-maak-over in Sliedrecht? Check hier vast deel 1!

ID: 674

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven